Haberler

Alkol ve sigaradan alınan ÖTV miktarı yüzde 14.81'e yükseldi

Güncelleme:

6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından sigara ve alkollü içeceklerden alınan maktu ÖTV miktarı yüzde 14.81 oldu.

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından, alkol ve sigaraya gelecek ÖTV zammı belli oldu. Buna göre alkollü içki ve sigaradan alınan maktu ÖTV tutarı yüzde 14,81'e yükseldi.

FİYATLARA YANSITILACAK

Enflasyon verilerinin netleşmesiyle birlikte alkol ve sigaraya gelen ÖTV zammının oranı da belli oldu. ÖTV tutarlarındaki otomatik artış, yüzde 14.81 oldu. Alkollerde ve sigarada ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyor. Yılın ilk 6 ayında Yurt İçi ÜFE yüzde 14,81 oranında gerçekleşti. Belirlenen oranın, sigara ve alkol fiyatlarına zam olarak yansıtılması bekleniyor.

ENFLASYON YILLIK 38.21 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. Enflasyon aylık bazda ise yüzde 3.92 arttı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

ÖTV Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

sade vatandaş:

ben şahsen içki ve sigara içmem kullanmam ağzımada sürmedim bu parayı verip içenlere enayi diyorum kullanmak istesem bilimin ışığında bunları rahatlıkla imal edip kullanırım yasaklar ve zamlar bunların kullanımına engel değil sadece gayrimeşru üretim ve tüketimi artırır

78
108
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Kullananlar için enayi denmesi yanlış. onlarda tüketim maddesi , bir telefona 50.000- 80.000 tl vermek gibi. diğer açıdan evet kullanıma engel olmuyor. kaçak içkinin sigaranın önünü açıyor.

yanıt14
yanıt1
Doğuş:

Uçuyoruz

148
8
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Tüm araçlarda MTV iki katına çıkarılmış.

yanıt23
yanıt1
emin demirtaş:

DEVLET İLAÇ SİRKETLERİ GİBİ OLDU AYNI DEVAMLI ZAM YAPARAK İNSANLARI TERBİYE EDECEĞİNİ SANANLAR HALBUKİ KAÇAK İÇKİ TEKEL SİGARA YERİNE KAÇAK SİGARA TÜTÜN İLE İNSANLAR ÇİĞERLERİNİ VE BİR ÇOK SAĞLIK PROBLEMLERİ ORTAYA ÇIKARDI ZAM İLE DEĞİLDE KANUNLAR İLE DİSİPLİN OLSUN

81
5
yanıtYanıtla
OsmanlıMuhafızı1453:

Sigaraya alkole erişim engellenmeli fiyatları %1000 artmalı ki bu pislikten kurtulalım

36
42
yanıtYanıtla
hakikitosunpaşabenim:

çekip havaya üflediğin bir şey için ötv %1000 olmalı

42
30
yanıtYanıtla
ferfer:

çok az yetmez bedava yaşıyor bu millet bedava ekmeğe bari şöyle tuzlu bi zam yapında bu ne pahalı yaaa diyelim çok ucuz herşey çok ucuz

64
6
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

vay be insanlar daha zamlı maaşlarını almadan siftah bismillah dünya bizi çoooooook kıskanıyor ama öyle böyle değil yani.......

55
4
yanıtYanıtla
mehmet:

ooooohhhhhhh

53
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title