Haberler

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı'ya Özbekistan'dan 'Dostluk Nişanı'

Güncelleme:

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından 'Dostluk Nişanı' ile ödüllendirildi. Kazancı, Özbekistan'da gerçekleştirdikleri enerji yatırımları ve devletler arası ekonomik iş birliğiyle ülkeye verdiği destek nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cemil Kazancı, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in kararıyla "Dostluk Nişanı" ile ödüllendirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kazancı'ya Ankara'da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Mirziyovey adına Özbekistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Maliye Bakanı Jamshid Kuchkarov tarafından "Dostluk Nişanı" takdim edildi.

Kazancı'ya söz konusu nişanın, Özbekistan'ın inşa sürecinde devletler arası ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine sunduğu katkı ve enerji yatırımlarıyla ülkeye verdiği destekten dolayı verildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kazancı, Aksa Enerji'nin 2 yıldır Özbekistan'da faaliyet gösterdiğini belirterek, "Özbekistan'daki yatırım süreçlerinde Özbekistan devletinin iş birliğini ve desteğini hep arkamızda hissettik. Faaliyette olan üç santralimizden sonra Özbekistan'ın Talimercan şehrine kuracağımız kurulu gücü 430 megavat olan dördüncü doğal gaz kombine çevrim santralimizin inşa ve işletme sürecinde de aynı desteği göreceğimizden kuşkumuz yok. Biz de Aksa Enerji olarak Özbekistan'ın bizlere duyduğu güvenden aldığımız güçle, Talimercan santralimizi 2024 yılı ağustos ayının sonunda kademeli olarak devreye almayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cemil Kazancı Aksa Enerji Özbekistan Enerji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title