Haberler

Akaryakıta gelen ÖTV zammına Destici'nin ardından Erbakan da tepki gösterdi: Artık kabul edilemez noktaya geldi

Güncelleme:

Akaryakıta gelen yüzde 200'ün üzerindeki ÖTV zammına BBP lideri Mustafa Destici'nin ardından bir diğer Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan da tepki geldi. Yazılı açıklama yapan Erbakan, "ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık vatandaşımızı ezen ve kabul edilmez noktalara gelmiştir. Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir." dedi.

BBP lideri Mustafa Destici'nin ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da tepki gösterdi. Erbakan, "Ötv oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık vatandaşımızı ezen ve kabul edilmez noktalara gelmiştir. Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir." dedi.

AKARYAKITTA ÖTV ZAMMI

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi ( Ötv ) tutarlarında artışa gidildi. ÖTV Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallara İlişkin ÖTV Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV tutarları kararın ardından motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5 lira ve LPG'de 4 lira zamlandı. Böylece, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 7,5265 lira, 98 oktan kurşunsuz benzinin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,8899 liraya çıktı. Motorinin litresi üzerinden 7,0559 lira, LPG üzerinden de 5,7780 lira ÖTV alınacağı belirtildi.

ERBAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ardından bir diğer Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da akaryakıta yapılan ÖTV zammına tepki gösterdi. Zamların kabul edilemez noktalara geldiğini söyleyen Erbakan, kamuda tasarruf tedbirlerinin alınması gerektiğini belirtti.

"ZAMLAR KABUL EDİLEMEZ NOKTAYA GELDİ"

Fatih Erbakan şunları söyledi: "KDV oranlarına yapılan zamlar ve her türlü vergi ve harçlara getirilen yüksek artışları son olarak dün gece itibari ile akaryakıtta ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık vatandaşımızı ezen ve kabul edilmez noktalara gelmiştir.

"VATANDAŞIMIZIN ALIM GÜCÜ İYİCE ZAYIFLAMAKTA"

Bütçe açığının KDV, ÖTV ve çeşitli harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlara karşılanmaya çalışması mal ve hizmetlerde yüksek zamlara sebebiyet vermekte, yüksek enflasyonu tetiklemekte ve vatandaşımızın alım gücünü iyice zayıflatmaktadır.

"FATURAYI VATANDAŞA KESEN UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLMELİ"

Bununla birlikte asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zamlar, bu yapılan yüksek oranlı vergi artışları ve enflasyon neticesinde eriyip gitmiş, vatandaşlarımızın mağduriyetlerine çözüm olmamış ve ceplerdeki yangını söndürmemiştir. Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir.

"KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ ALINMALI"

Bunun yerine kamuda tasarruf tedbirleri ivedilikle alınmalı ve güçlü şekilde uygulanmalıdır. Kamuda israf bitirilmelidir. Denk bütçe mutlaka hayata geçirilerek faiz giderleri azaltılmalıdır. Ayrıca, dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki oranı düşürülerek, gelir vergisi, kurumlar vergisi gibi dolaysız vergilerin payı artırılmalı böylelikle zenginden daha fazla, dar gelirliden daha az vergi alan adil bir vergi sistemine geçilmelidir. Bütçe açığının kapatılması, denk bütçenin hayata geçirilmesi için halka ilave yük yüklemek yerine, Yeniden Refah Partimiz'in ortaya koyduğu Milli Kaynak Paketleri'nden istifade edilmelidir. Yeniden Refah Partisi olarak milletimizin refahı ve selameti için yetkililere uyarı vazifemizi yapıyor ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğimizi ifade ediyoruz."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Mustafa Destici Fatih Erbakan Fatih ÖTV Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500

Yorumlar (70)

Vatan Daş:

Bu adamın konuşmaya tepki göstermeye hakkı yok.

58
33
yanıtYanıtla
?????? TheKing:

Ama senin var öyle mi¿

yanıt26
yanıt20
Vatan Daş:

akp yandaşları boşuna ağlamasınlar ektiklerini biçiyorlar.

yanıt19
yanıt3
Adsız biri:

Yav hiç samimi değilsiniz. şu iktidar ortaklarının çıkıp iktidarı eleştirmesine ayar oluyom. Yapmayın.belli dansözsünüz hepiniz bari fazla kivirtmayin. Şimdi değil sandıkta soracaktın o hesabı

73
18
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Kamu maaşları 4 yıl içerisinde 2000 TL iken 15bin TL oldu. Devletin borç yükü USD bazında 4 kat arttı. Kamu enerji giderleri 4 kat arttı. AMA; ÖTV nedense yüzde olarak değil TL olarak ayarlanmış. Yani vergiler artmıyor eriyor. Peki devlet vergi almadan nasıl ayakta kalacak? KDV artması saçma ama ÖTV bence normal. Oransal olarak halen az bile.

8
76
yanıtYanıtla
gırgop:

ötv diye bir vergi olması başlı başına bir saçmalık zaten

yanıt29
yanıt0
Yucel Cakir:

ÖTV zaten geçici olarak icat edilmişti. Üzerinden 20 küsür yıl geçtiği halde kaldırılmadı.

yanıt30
yanıt0
gırgop:

en azından bunlar çıkıp yalandan iki laf ediyor. bahçeli gibi kafasını kuma gömmüyorlar!

65
5
yanıtYanıtla
SAYİT AYAZ:

Ak parti sayesinde kazananlar onunla beraber kaybedecekler, hem de çok kötü

50
9
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Al birini vur ötekine. Hepiniz aynısının lacivertisiniz

46
9
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title