Haberler

AK Partili Şamil Tayyar: Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı beklentilerin gerisinde kaldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekliye yapılacak zam oranını yüzde 25 olarak açıklarken, AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan paylaşılan rakama dikkat çeken bir tepki geldi. Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, maalesef beklentilerin gerisinde kaldı. Memur da emekli de mutlu değil. İnancım o ki bir telafi düzenlemesi olacaktır" ifadesini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı.

ŞAMİL TAYYAR'DAN SES GETİRECEK ÇIKIŞ

Erdoğan'ın açıkladığı rakama ise AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir yorum geldi.

AK Partili Şamil Tayyar: Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı beklentilerin gerisinde kaldıAK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar.

"ZAM ORANI BEKLENTİLERİN GERİSİNDE KALDI"

Tayyar sosyal medya paylaşımında, "Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, maalesef beklentilerin gerisinde kaldı" dedi.

"İNANCIM O Kİ BİR TELAFİ DÜZENLEMESİ OLACAKTIR"

Tayyar mesajının devamında şunları kaydetti; "Memur da emekli de mutlu değil. Oysa sözleşmelilere kadro, asgari ücret ve EYT kararı büyük memnuniyet oluşturmuştu. İnancım o ki bir telafi düzenlemesi olacaktır."

AK Partili Şamil Tayyar: Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranı beklentilerin gerisinde kaldı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Şamil Tayyar Sosyal Medya AK Parti Memur Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

funy Cup:

bitti kardeşim oy veren memur varsa eğer onun aklından şüphe edin.

147
15
yanıtYanıtla
sahin memisbey:

Chp olsaydı bunuda yapmazdı. Erdoğan enflasyona ezdirmez yeni bir artış yapacaktır

18
140
yanıtYanıtla
murat taşkan :

ortada olmayan bi parti üzerinden kıyas yapmak nası bi cahillik ya

yanıt89
yanıt4
Mehmet Vatandaş:

Zamdan önce gerçek enflasyonu söylesinler. 2022 de toplam yapılan zam enflasyonun gerisinde kalmıştır. Davul da ellerinde tokmakta istedikleri gibi çalıyorlar. Bu ülkede enflasyon yüzde 64 diyenler vallahide billahide yalan söylüyor.

144
2
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Asgari ücret zammından önce 6.000 lira alan bir emekli zamlar sonrasında 7500 lira alacak.Ama asgari ücret 8500 oldu. Asgari ücrete 3000 emekli zammına 1.500 zam yapıldı. Sanki emekli bu memlekette yaşamıyor alışveriş yapmıyor. Enflasyondan etkilenmiyor. Allah aşkına hesap makinesi ile zam yapın.

133
3
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

SSK emeklisiyim maaşım 3500 liraydı bu zamdan sonra 3631 lira oldu.yani 131 lira zam.Ayıptır zulümdür yaptığınız,sefaleti yaşıyoruz bu hükümet döneminde.

103
15
yanıtYanıtla
Kuman:

Yarırdığın pirim neki Ne istiyorsun. 780 Lira pirm yatıranla 2100 lira pirim yatıran bir olur mu?. Fatma bir sözüm de size. Kimse saraylarda yaşamıyor! İnsanları görmüyorsun galiba Ülke yöneteceğiz diye Paçavraya dönüyorlar. Allah güçlerine güç versin

yanıt5
yanıt78
Cumhur Kilicalan:

Zaten verdiğini çok aylar önce aldı..!?

110
7
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Zam oranı beklentilerin altında kaldı , çok altında kaldı , enflasyon oranına yakın olmalıydı , vb de insanlar alkışlıyorlar , buna ne demeli

100
3
yanıtYanıtla
Sultan Sultan:

Milleti enayi zannediyoda hala hakim görüş asgari ücretin diyo 250 lirasını biz vericez sanane patronlar versin ürettiği malı hahiş fiyatlara satan onlar sen emekliye gerçek enflasyon oranında zam yap enflasyon düşmemiş tahmini kafadan bir rakam yazıyo ileriki seneymiş ama emekliden iyi bir ders gelecek

94
9
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title