Haberler

AK Partili başkandan çok konuşulacak sözler: Doktor oğlum 'Beni çöpçü olarak işe al' diye takılıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Akçakale ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, yerel bir televizyon kanalında doktorların maaşlarıyla ilgili şikayetlerini destekleyen sözler kullandı. Oğlunun da doktor olduğunu söyleyen Yalçınkaya, "Şu anda bir çöpçü 7 bin TL maaş alıyor. Benim oğlan doktor, 7 bin TL maaş alıyor. Oğlan da bize takılıyor. 'Baba bizi çöpçü al' diye" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Akçakale ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle greve giden doktorları destekleyen cümleler kurdu. Urfa'da yayın yapan Edessa TV'de konuk olan Yalçınkaya, doktor olan oğlunun "Beni belediyeye çöpçü olarak al" diye kendisine takıldığını söyledi.

"BENİM OĞLAN DOKTOR, 7 BİN TL MAAŞ ALIYOR"

Yalçınkaya "Şu anda bir çöpçü 7 bin TL maaş alıyor. Benim oğlan doktor, 7 bin TL maaş alıyor. Anlatabildim mi? Oğlan da bize takılıyor. 'Baba bizi çöpçü al' diye" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 5 MÜJDE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bugün Beştepe'de gerçekleştirilen etkinlikte, sağlık çalışanlarına 5 müjde birden verdi.Buna göre, sağlık personeline karşı işlenen suçlardan, ücretlerde iyileştirmeye kadar bir çok düzenleme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri şöyle sıraladı:

  • İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor.
  • İkinci müjdemiz; Sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak. Tüm sağlık mensuplarının mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları tıbbi işlemler için ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun izni dahilinde olacaktır. Hükmedilen tazminatın rücu ettirilip ettirilmeyeceğine de bu kurul karar verecek.
  • Üçüncü müjdemiz; maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanları 3600 ek gösterge kapsamına alınacak. Döner sermayede yapılacak düzenlemeyle, sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır.
  • Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak.
  • Beşinci müjdemiz; Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.
Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Akçakale Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

baklavacı çeto :

peki neden doktorluktan istifa etmiyor ve yanında çöpçü olarak işe girmiyor.

29
18
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Hepinizi doktor düşmanı yaptı. İnşaallah doktora ihtiyacın olur da imdadına sadece çöpçüler yetişir.

yanıt12
yanıt3
baklavacı çeto :

ne diyorsun lann doğrucu davul

yanıt3
yanıt10
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title