Haberler

Airties, Karel ve Ttnet İnternet Televizyonculuğunda Önemli Bir İşbirliğine Gidiyor

AirTies, Karel ve TTNET, yüzde 100 yerli teknoloji üretimi için düğmeye bastı.

AirTies, Karel ve TTNET, yüzde 100 yerli teknoloji üretimi için düğmeye bastı. AirTies'ın, Karel ile yaptığı işbirliği ile TTNET'in Tivibu Ev servisi için geliştirdiği set üstü kutular Türkiye'de üretilecek. AirTies tarafından geliştirilen ve geleceğin televizyon teknolojisinin ürünü olduğu belirtilen yeni IPTV set üstü kutuların, Karel'in Ankara'daki tesislerinde 2014'ün ilk yarısında, yüzde 100 yerli üretimle sunulacağı bildirildi. Yıllık 300 bin adetlik kapasiteyle Türkiye'de üretilen set üstü kutuların yurtdışındaki operatörlere de ihracı hedefleniyor.

AirTies ve Karel yaptıkları işbirliği ile IPTV set üstü kutu ailesinin üretimi için bir işbirliği anlaşması imzaladılar. Karel bu işbirliği çerçevesinde, AirTies markalı IPTV set üstü kutularının yerli üretimi için Ankara'daki tesislerinde yıllık toplam 300 bin kapasitelik yeni bir üretim hattı kurdu. Kablosuz video dağıtımı konusundaki çözümlerini de entegre edeceği IPTV ve OTT kutularla AirTies, gelişmiş teknolojik ürünleri hem Türkiye hem de Avrupa'ya bir hafta içinde sevk edebilme esnekliğine ulaşmayı hedeflediğini açıkladı. TTNET ise AirTies ve Karel işbirliğiyle üretilecek yerli set üstü kutular ile kullanıcılarının dijital dünyanın sunduğu geniş bant iletişim ve eğlence olanaklarından yararlanmalarını amaçlıyor. Yerli üretim cihazlarda kullanılan AirTies teknolojisi sayesinde Internet Protokolu üzerinden HD TV yayınları yüksek kalitede alınabilecek. Yeni teknoloji ile RF4CE bağlantı özelliği sayesinde kullanıcılar, kumandayı cihaza doğrultmak zorunda kalmadan, başka bir odadan dahi kanalı değiştirilebilecek, cihaz açılıp kapatılabilecek.

-"AİRTİES İLERİ TEKNOLOJİLERİ TÜRKİYE'YE GETİRİYOR"-

Üç kurum arasında yapılan işbirliğini duyurmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan AirTies CEO'su Philippe Alcaras, bu işbirliği ile AirTies'ın inovasyondan üretime tüm süreçlerini Türkiye'de gerçekleştireceğini belirterek, "Bu işbirliği ile AirTies olarak dünya çapındaki müşterilerimiz için sunmakta olduğumuz ileri televizyon teknolojilerini artık Türkiye'deki kullanıcılara da ulaştırıyoruz. İlk olarak TTNET'in Tivibu Ev hizmeti için başlayacak yerli üretim sürecimizi ilerleyen günlerde yerli ve yabancı diğer operatörleri de kapsayacak şekilde geliştireceğiz. Bu işbirliği ile ürünlerimizi özellikle Avrupa'daki müşterilerimize çok daha hızlı bir şekilde ulaştırma imkanına sahip olacağız" dedi. Üretim için kendi tesislerini kurmak yerine Karel gibi konusunda uzman bir iş ortağı ile çalışmayı özellikle tercih ettiklerini belirten Alcaras, "Ekiplerimiz arasındaki yakın iletişim ve kalite anlamında alınacak hızlı sonuçların başarımız için en güçlü unsurlar olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

AirTies Genel Müdürü Philippe Alcaras ürünlerini tüm dünyaya sunan yüzde 100 yerli bir teknoloji firması olan AirTies için Ar-Ge'nin en önemli iş süreçlerinin başında geldiğini vurgulayarak"TTNET için geliştirdiğimiz bu yeni set üstü kutular da AirTies Ar-Ge uzmanlığının ürünü" dedi.

-"YÜZDE 100 YERLİ TEKNOLOJİ KAZANDIRACAĞIZ"-

Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmasında "Karel bin 300 çalışanı olan PBX pazarının lideri bir marka. PBX sektöründen gelen birikim ve tecrübelerimizi bugün haberleşme elektroniği başta olmak üzere Türkiye ve dünyada önemli markalarla üretim işbirlikleri yaparak pekiştirmiş durumdayız. Bu alan tasarımdan üretime kadar tüm süreçleri kapsayan, uluslararası platformda hizmet vererek rekabetçi olduğumuz bir faaliyetimiz haline geldi.Şimdi güçlü iki Türk şirketiyle yapacağımız yeni bir işbirliği sayesinde önümüzdeki dönemde gittikçe önemli hale gelen OTT sektörüne yönelik ürünlerle faaliyetimizi geliştirmiş oluyoruz. Bununla beraber Türkiye pazarına yüzde 100 yerli bir teknoloji ürünü kazandırarak, yerli sermaye, istihdam ve tüketiciyi koruyan, gerek sektörümüze gerekse ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir işbirliğine adım atıyoruz. Karel olarak istikrarlı ve uzun soluklu işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bugün yeni başlayan işbirliğimizi de uzun vadeli değerli bir işbirliğinin adımı olarak görüyoruz."

-"DİJİTAL YAYINCILIK EKOSİSTEMİNİ BÜYÜTÜYORUZ"-

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya da konuşmasında şu görüşleri ifade etti: "Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmalarını sağlamada; internet ve internetin yarattığı ekosistem çok önemli bir yere sahip. Türkiye'nin lider internet şirketi olarak yeni teknolojileri ve dijital platformları son kullanıcıya sunarak teknoloji kullanımını yaygınlaştırıyor, bu sayede ülkemizdeki dijital ekosistemin büyümesine destek sağlıyoruz. Türkiye'den dünyaya örnek olacak dijital çözümlerin sunulması, başarı hikayelerinin yazılması için global ve yerel iş ortaklarımız ile beraber yeni uygulamalar geliştiriyoruz. Bu sinerji ile dijital ekosistemi büyütürken günün sonunda ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak en büyük amacımız. Tivibu ekosisteminde; içerik, yazılım, donanım için yerli ve yabancı 100'den fazla firma ile çalışıyoruz. Böylelikle hem sektörümüzü hem de dijital yayıncılık ekosisteminin büyümesini destekliyoruz. Yerli set üstü kutu üretimi de bunun güzel bir örneği" dedi.

AirTies'ın, Karel ile yaptığı işbirliği ile TTNET'in Tivibu Ev servisi için geliştirdiği ve Türkiye'de üretilecek set üstü kutuların yerli üretimin gücünü göstermesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaya, "Bu işbirliği ile Türkiye'nin ekonomik gelişimine ve dijital ekosistemin büyümesine katkı sağlayacak olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Yerli teknoloji üretimi, dünya liginde hak ettiği noktaya gelene kadar bu desteğimizi sürdürmeye ve Türkiye'yi en yeni teknolojiler ile tanıştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Ttnet Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title