Haberler

Ahmet Özal Tutuksuz Yargılanacak, Sedefçi ve 8 Kişi Cezaevinde

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinasyonunda Başlatılan "Dede" Operasyonu Kapsamında Gözaltına Alınan 16 Kişiden Aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de Bulunduğu 9'u, Tutuklanmaları Talebiyle Mahkemeye Gönderildi. Mahkeme, Sedefçi Dahil 9 Kişiyi Tutuklanmasına Karar Verdi. Ahmet Özal'ın da Aralarında Bulunduğu 7 Kişi Serbest Bırakıldı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan "Dede" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de bulunduğu 9’u, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Mahkeme, Sedefçi dahil 9 kişiyi tutuklanmasına karar verdi. Ahmet Özal’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi serbest bırakıldı.

11 SAAT SORGULANDILAR: Edirne Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlandıktan sonra sabah saatlerinde Edirne Adliyesine getirilen 16 kişinin Cumhuriyet Savcılığındaki sorguları tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kaan Yüksel ile Cumhuriyet Savcıları Cengiz Özülkü ve Mustafa Eşer tarafından 11 saat süreyle sorgulanan zanlılardan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk, Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, Kemal Kurt ve Ümit Yeğin tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Mahkeme, Sedefçi dahil 9 kişiyi tutuklanmasına karar verdi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Hesap İşleri Müdürü Ruhi Takındı, Destek Hizmetleri Müdürü Kader Pajo, eski Satın Alma Müdürü Cevdet Girgin ile İbrahim Kıranlar, Önder Karahan ve Hamid Çam ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

ÖZAL’A SEVGİ SELİ: Edirne’de yürütülen ’Dede’ adı verilen operasyon kapsamında Cuma günü gözaltına alınan ve dün akşam Cumhuriyet Savcılığınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Özal adliye çıkışında, toplanan sevenleri sevinç gözyaşı döktü.

SİYASİ OYUN VAR: Ahmet Özal, yaşanan olayların kendisini siyasete girmeye zorladığını ifade etti. Özal, "Türkiye’de herşey iftiralarla yürümüyor. Türk Adaletine güvenin. İşin arkasında çok enterasan olaylar var. Siyasi olaylar da var. Siyasete girme hazırlığında olmam bazı insanları rahatsız ettiğini biliyorum. Kimse engel olamayacak. Siyasete giriyorum ve Anavatan Partisi’nin Genel Başkanlığı’na adayım. Herkes böyle bilsin. Haklılar her zaman güçlüdür" dedi.

HAFTAYA EDİRNEYE GELECEĞİM: Özal, bir gazetecinin sorguda neler sorulduğu yönündeki sorusu üzerine, "Bilgim olmayan şeyler sordular. Bu yüzden de bırakıldım. Sonradan öğrendim neler olduğunu. Şimdi bunların zamanı değil" dedi. Daha sonra yakın aile dostları ile birlikte otomobile binen Özal, direksiyona geçti ve ’Haftaya Edirne’ye geleceğim’ deyip el sallayarak ayrıldı. Lütfü KARAKAŞ- Fırat KESKİNKILIÇ- Ali Can ZERAY (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title