Haberler

Adana'da Kırsal Dezavantajlı Alanlara Makine Desteği

Güncelleme:

Adana'da Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında çiftçilere motorlu çapa, yem kırma ve yem karma makinesi dağıtıldı. Proje ile kırsal dezavantajlı alanları avantajlı hale getirmek amaçlanıyor.

Adana'da Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kapsamında küçük alanlarda üretim yapan çiftçilere motorlu çapa, yem kırma ve yem karma makinesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, KDAKP kapmasında Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Pozantı, Karaisalı ve Aladağ ilçelerinde çiftçilere yüzde 70 hibe ile makine desteğinde bulunuldu.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, müdürlükte düzenlenen dağıtımı töreninde, projenin rakımı yüksek kırsal ilçelerde uygulandığını belirtti.

Projede 144 motorlu çapa, 56 yem kırma ve 16 yem karma makinesi dağıtıldığını ifade eden Tekin, kırsal dezavantajlı alanları avantajlı hale çevirmek için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Üretici Salih Ataşoğlu motorlu çapa makinesini bahçesinde kullanacağını belirtti.

Nejla Ganici de hurma bahçesinde kullanacağı motorlu çapa makinesinin işlerini daha da kolaylaştıracağını kaydetti.

Programda ilgili teknik servis personeli, dağıtılan alet ve ekipmanların kullanımları hakkında üreticilere uygulamalı eğitim de verdi. ???????

Kaynak: AA / Ekonomi

Adana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title