Haberler

Abdullah Gül'ün Oğlu Şirketini Araplara Sattığını Doğruladı

Güncelleme:

Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül'ün,yöneticisi olduğu Ventis şirketini, Suudilerin 25.3 milyon TL sermaye taahhüyle devraldığı haberini doğruladı.

Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker, Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül'ün yöneticisi olduğu şirketin Sudi bir şirket tarafından satın alındığını yazmıştı. Ahmet Münir Gül haberler ilgili yazılı açıklama yaptı. Satışı doğruladı. Annesi Hayrünnisa Gül'de Toker'i telefonla arayıp sitem etti. Toker Hayrünnisa Gül ile konuştularını bugünkü yazısına taşıdı.

İŞTE O YAZI

11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül'ün, kuruluşunda yöneticisi olduğu Ventis şirketini, Suudi Acwa Power'ın 25.3 milyon TL sermaye taahhüyle devraldığını duyurduğum yazıma açıklama geldi. Ahmet Münir Gül, Ticaret Sicili kayıtlarını esas alarak yazdığım yazı için, "üretilmek istenen algının tamamen yanıltma olduğu" ifadesine yer veriyor. Oysa şu paragraf; devir, devralan şirket adı ve devir tarihine dair yazıdaki bilgilerin tamamını doğruluyor:

GÜL SATIŞI DOĞRULADI

"Bir sektör realitesi olarak 31 Nisan 2015'te gerçekleşen rüzgâr lisans başvuruları öncesinde sektörde birçok proje alım satımı olmuştur. Bu çerçevede bizim de geliştirdiğimiz projelere ve şirketimize yerli ve yabancı muhtelif yatırımcılardan teklifler gelmiş, bunlardan biri olan Acwa Power ile yürütülen görüşmeler neticesinde ilgili şirket hisselerimizin tamamını 21 Nisan 2015 itibariyle devralmıştır. Dolayısıyla haberde ifade edildiği şekliyle firmamıza bir 'özel ilgi' olduğu ifadesi sektör realitesine tamamen aykırı olup, gerçeği yansıtmamaktadır." (Ancak 31 Nisan 2015 olarak geçen tarihin, Nisan'ın 31 gün çekmemesi dolayısıyla, bir hata yapıldığı ihtimali de dikkat çekiyor.)

####

SATIŞ RAKAMI FARKLI

Açıklama şöyle sürüyor:
"Sanki satış bedeliymiş gibi yansıtılan 25 milyon TL'nin şirketin satış bedeliyle hiçbir alakası olmayıp, bu rakam, 21 Nisan 2015 itibariyle hissedarlık veya yönetim anlamında hiçbir söz sahibi olmadığım şirketin, bu rakam, şirket devri sonrasında, satın alan tarafça EPDK mevzuatı gereği zorunlu olarak, lisansa konu projelerin gerçekleştirilmesi için yatırımcı tarafından şirkete taahhüt edilen yasal rakamdır. Gerçek satış bedeliyle ilgili şunun da bilinmesi gerekir ki, bedel tamamen sektör gerçeklerine uygun şekilde ve bahsedilen rakamın çok daha altında teşekkül etmiştir."
Ben yazımda, 25.3 milyon TL'yi satış bedeli değil; devir sırasındaki sermaye taahhüdü olarak tanımladım. Ancak açıklamada, satış tutarının ne olduğu bilgisi yer almıyor.

HAYRÜNNİSA GÜL: OĞLUMUN PARASI YOK

Bu açıklamadan, Hayrünnisa Gül'ün "anne" sıfatıyla, sitem dolu aramasıyla yaptığımız telefon görüşmesinden sonra haberim oldu. Köşk'ten ayrılmadan önce, gazetecilik gereği birçok kez sohbet ettiğimiz Bayan Gül, haksızlık ettiğim kanısındaydı. Hayrünnisa Hanım'a haksızlığın yazının neresinde olduğunu sordum. Bu paranın oğlunun cebine girmediğini belirtip "Ahmet'in parası yoktur. Eline geçeni de dağıtır. O farklıdır, beyniyle üretmeyi sever. Şirketine değer kattığı için ilgi göstermişlerdir" dedi.

"BOĞAZINA ÇÖKERİM"

Yakın tarihteki düğün hazırlıkları için, her yerle görüşmeler yaptığını anlatırken, yarı şaka yarı ciddi "Eğer Ahmet'in böyle bir parası var da benim haberim yoksa, vallahi boğazına çökerim" dedi, güldük. Sonrasında Hayrünnisa Hanım'a, ülkeyi yönetenler kadar onların yakınlarının da attığı adımların dünyanın her yerinde haber değeri taşıdığını, somut belgelere dayalı yazıda 25.3 milyon TL'yi "sermaye artırımı" olarak tanımlamaya özen gösterdiğimi vurguladım. Hayrünnisa Hanım, sadece oğlu Ahmet Münir değil, ailece hep çok dikkatli ve mütevazı yaşamaya özen gösterdiklerini vurguladı. Kendisini epeyi üzen başka konular üzerine de sohbet ettik. Şu an, bu konuyla sınırlı tutacağım konuşmamızı iyi dileklerle sonlandırdık. (Kaynak:Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hayrünnisa Gül Abdullah Gül Çiğdem Toker Ahmet Münir Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (103)

keziban:

Bu millete bu uyar!!! AKP ye oy verin onlar da bizi soysun!!!

44
8
yanıtYanıtla
deli dumrul:

TABİİ CANIM OĞLUNUZ DAHA OKURLEN YÜZBİNLER MEZUN OLUNCA ŞİRKETİ SATMALAR sonra şirket batar araplar yönetemedi olur. . bence de bu bişeyin ödemesi olur. . . acep neyin ödemesi öteki tarafta görecez o zaman sizi savunanlarda aynı bedeli ödeyecek ya çok gülecem. . allah belanızı versin hakkımı helal etmiyorum çankayanın noteri idiniz bunlarında sorumlularından birisiniz kaçınca sorumluluk bitmiyor yaptıklarınızın sonuçları da arkanızdan geliyor. .

43
4
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Polisim mehmetlerim vatan için canlarını feda etsin. Mehmetlerimin annaları babaları göz yaşlarında bogulsun..siz cumhurbaşkanı başbakan vekillerin çocukları bu kan üzerinde ayyakkabı kutularinda dolu dolarla gemi alın dış devletlerde büyuk sirketler acin ne adaletsiz hirsiz bir hayyat..polisimin askerimin kanı akmasın günah günah bu savaş çıglıklarını durdurun ey insanlar !! Barış Barış baska bir secenegimiz yok..allahım yardim et ne olur yalvariyorum allahim insanlar ne olur savası durdurun..

41
1
yanıtYanıtla
ata:

Alınsize biatçıtoplum Adamlartürkiyyibitirmiş

33
3
yanıtYanıtla
SON 13 YILDA TÜRETİLMİŞ ZENGİNLER:

''ÇAL BELLA'' BİZİM ÜLKEMİZDE YANLIŞ ALGILANDI GALİBA. .

25
9
yanıtYanıtla
bilal gibiMobil-ANDROID:

bunların çocuklarına bak . Bizim şehidlerimize bak.

33
0
yanıtYanıtla
schwarzlich:

Milletin çocukları şehit olur gazi olur aç kalır asılır kesilir dağa gönderilir terörist yapılır siyasilerin çocukları devlet ve koltuklarının gücünü kullanır ticaret yapar servetine servet katar... adaletin bumu Türkiye... bu mevzu düzelmeli artık. Bıktım bu siyasilerin çocuklarının servetinden...

25
5
yanıtYanıtla
olumsuz:

onlar bu halk üzerinden prim yapsınlar halkı sömürsünler sizde klavye kahramanlığı yapmaya devam edin sırf onlar tek lider olmak için ülkeyi savaşa sürüklediler sizlerde bu yalanlara inandınız

24
2
yanıtYanıtla
RealMobil-IOS:

Fakirin oğlu ölür bunların ki de zengin olur

25
0
yanıtYanıtla
meM:

tabı satıs dersınız allah bılır neyın rusvetını alıyorsunuz oyle de maksat sırkettır aldık sattık hesabı resmı olsun sız mılletın gozunu boyayın sıze oy veren salakların. . .

18
6
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title