Haberler

ABD'nin 50 yıl önce gönderdiği yağların analiz sonuçlarında kutu içeriğinde ağır metal tespit edildi

Güncelleme:

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir okulun çatı katından çıkan yaklaşık 50 yıl önce ABD'den gönderildiği tahmin edilen teneke kutu içindeki yağların analizi yapıldı. Analizde yağların bir kısmının bitkisel, bir kısmının hayvansal yağlar olduğu ancak yıllar içinde teneke kutuda kaldığı için ağır metal içerdiği tespit edildi.

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan Öğretmen Abdullah Lütfü İlkokulu, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar aldı. Bunun üzerine tahliyesine başlanan okulun çatısı söküldüğü sırada belediye çalışanları tarafından 81 teneke yağ bulundu. 1960 yılında yapımı tamamlanan okulda bulunan yağ kutularıyla ilgili yapılan ilk araştırmalar sonucunda yağın, ABD'nin hibe ettiği ürünlerden biri olduğu belirlendi.

YAĞLARDA AĞIR METAL TESPİT EDİLDİ

İlçe Belediye Başkanı Ali Uslu, 81 kutu yağı analiz yapılması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim etti. Teslim edilen yağlar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından analiz edildi. Analiz sonucunda, "Bitkisel ve hayvansal olduğu belirlenen yağların ağır metal (kurşun) yönünden uygun olmadığı tespit edilmiştir" raporu çıktı.

MARSHALL YARDIMI OLARAK GÖNDERİLMİŞTİ

Konu hakkında bilgi veren Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, "Depremden sonra ilköğretim okulu ağır hasar almıştı. Burada yıkım esnasında belediye ekiplerimiz tarafından tespit edilen 81 adet yağ bulunmuştu. Marshall yardım olarak halk arasında bilinen devletin kayıtlarında da bulunan ABD'den gelen yağlardı. Biz bunları İl Tarım müdürlüğüne gönderdik. Akabinde bakanlıktan analiz raporları yapılıp gönderildi. Temmuz'un 10'unda yapılan analiz raporuna göre, yağlarda herhangi bir sıkıntı olmadığı ancak ağır metal bulunduğu şeklinde bir rapor ulaştı. Yapılan analizlerin değerlendirilmesinde, bir kısmının bitkisel yağ olduğu, bir kısmının süt yağı harici yağ ihtiva eden hayvansal yağlar olduğu ve yağların ağır metal (kurşun) yönünden uygun olmadığı tespit edilmiştir' denildi. Anlaşın şu ki 50 sene boyuna yağlar çatıda kaldığından ve kutuların metal yapıldığından dolayı bu şekilde bir kurşun tespit edilmiş. Bunun dışından bir tespitte bulunmamışlar" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Elazığ Ağın Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500

Yorumlar (217)

Sait:

Allah sayin erdogana uzun omurler versin insanlarimiz geldikleri yeri hatirlamazlar

26
38
yanıtYanıtla
Desinlerki onunda Birbildigi var:

ALLAH Milletimize Devletimize zeval vermesin.Amin.

yanıt12
yanıt6
Malum kemal:

Vay be pilava koyacak yağımız bile yokmuş. Hala birileri çıkmış reisimi eleştiriyor.

21
42
yanıtYanıtla
ss:

doğru söylüyorsun gemilerimiz tarlada gidiyordu reis deniz yaptı.

yanıt27
yanıt15
Malum kemal:

SS şimdi denizler senin oldu. Savaşta kazanıp, masada verdiklerinizi hiç kafanızı yormayın reis söke söke alacak dünyadan. Sanki ülkede gemi vardı da, denizde yüzdürecek. Sana bol amerikan yağlı pilav yemekten vazgeç derim ama, alışkanlık kudurganlıktan beterdir derler...

yanıt16
yanıt21
Utku Polatcan:

Cumhuriyet tarihinden Atatürken sonraki lider R.T.E olmuştur 15 yıldır Turkiyede devrim yapmıştır

17
42
yanıtYanıtla
ASLI HEMŞİRE:

bizim mahallede ki makarnacı fakirlere dağıtın, oy toplayın. onlar için ağır metal fark etmiyor zaten.

25
30
yanıtYanıtla
by pouyaz:

bence sen ye de memleket senin gibilerden kurtulsun aslı heşmiire

yanıt7
yanıt11
Gamze:

Aslıcım sen o fakirlere kurban ol emi

yanıt8
yanıt9
Abdurrahman Kubat:

ABD ve hristiyan aleminin Türklere karşı her yardımının altında muhakkak bir şeytanlık vardır ve asırlardır böyledir,kıyamete kadarda devam edecektir. Artık her konuda aklımızı başımıza almamız batı destekçilerine inanmamamız lazım.

36
17
yanıtYanıtla
Tüm 217 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title