Haberler

ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke Açıklaması

"Kriz sonrası alınan tedbirler ekonominin dayanıklılığını artırdı ama büyümeye geçiş arzu edilen hızda olmadı" "Düzenlemeler sonucunda yeni bir krizle karşılaşma olasılığı azaldı"

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, 2008 krizi sonrası alınan tedbirlerle finansal sektörde yaşanan sorunların derinleşmeden kontrol edildiğini ancak büyümeye geçişin arzu edilen hızda olmadığını belirtti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF)  bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Jacques Polack konferanslar dizisinin kapanış oturumunda söz alan Bernanke, kriz sonrası başta FED'in piyasalara yoğun likidite sağlaması olmak üzere alınan bir dizi tedbir sonucu, 2008 krizinin 1929'daki büyük bunalım kadar derinleşmediğini belirtti. Bernanke, buna karşın krizin beşinci yılında büyümenin henüz arzu edilen düzeyde olmadığını kaydetti.

Finansal sektörde yapılan yeni düzenlemelerle sistemin daha da güçlendirildiğini ve zedelenen güvenin yeniden sağlanmasında önemli adımlar atıldığını belirten Bernanke, bu düzenlemeler sonucunda yeni bir krizle karşılaşma olasılığının azaldığını, karşılaşılması durumunda da maliyetin daha az olacağını dile getirdi.

Bernanke, öğrenci kredilerinin geri ödenmesinde meydanda gelebilecek bir sorunun yeni bir krizi tetikleyip tetiklemeyeceği yolundaki bir soruya verdiği yanıtta, öğrenci kredilerinin yüksekliğinin ekonomide durağanlık yaratan bir faktör olduğunu, ancak kredilerinin çoğunun alacaklısının hükümet olması nedeniyle olası bir sorunun finansal sektöre etkisinin sınırlı kalacağını belirtti. - Washington DC

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Ben Bernanke Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title