Haberler

ABD Endeks Vadelileri Microsoft ve Google ile Düşüyor

ABD vadeli endeks kontratlarında Google ve Microsoft'un kar rakamlarının beklentilerin altında kalmasıyla düşüş yaşanıyor.

ABD vadeli endeks kontratlarında Google ve Microsoft'un kar rakamlarının beklentilerin altında kalmasıyla düşüş yaşanıyor.

Dow Jones endeks vadelileri 32 puan azalarak 15,449 puana, S&P 500 vadelileri 2,55 puan azalarak 1.677 puana, Nasdaq vadelileri 5,10 puan azalarak 3.042 puana geriledi.

Microsoft ve Google'ın dün ABD'de piyasa kapandıktan sonra açıklanan kar rakamları beklentilerin altında kaldı. Google 2. çeyrekte hisse başına 9,54 dolar kar açıklarken, piyasanın beklentisi karın 10,80 dolar olacağı yönündeydi. Microsoft ise mali yılın 4. çeyreğinde tek seferlik kalemler hariç hisse başına 0,52 dolar kar açıkladı. Microsoft'un 2.çeyrekte hisse başına 0,75 dolar kar elde etmesi bekleniyordu.

-Bernanke'nin açıklamaları

ABD Merkez Bankası ( Fed ) Başkanı Ben Bernanke, dün Senato'da yaptığı konuşmada Fed'in düşük faiz politikalarının, ekonomik toparlanmada "yükün büyük bir kısmını" üstlendiğini belirtirken, Fed yetkililerinin, "bu yükü daha eşit temelde Kongre ile paylaşmaktan" çok mutlu olacağını söyledi.

Oturumdaki açıklamaları, önceki Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde katıldığı oturumdaki sözleriyle büyük benzerlik gösteren Bernanke, Fed'in ekonomiyi canlandırma çabalarının, piyasanın sağlığı ve enflasyonla bağlantılı olmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

-New York Borsası

New York borsası dün, Bernanke'nin Fed'in tahvil alımına ilişkin kararlarının ekonomideki gidişata göre şekilleneceğine yönelik açıklamalarını tekrarlaması ve iyi gelen verilerle günü artışla kapattı.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, geçen haftaya ilişkin işsizlik başvuruları, beklentinin altında kalarak 334 bin oldu. İşsizlik başvurularında beklenti 340 binken, bir önceki hafta 360 bin olan rakam 358 bine revize edildi. ABD'de temmuz Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi de 19,8'le 6,8 olan beklentiden iyi geldi.

Morgan Stanley ve Goldman Sachs Group Inch., ikinci çeyrekte hisse senedi işlem kazançları yüzde 42 ile 3 yılın en büyük sıçramasını yaptı.

Öte yandan, ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinin 18,5 milyar dolarlık borçla ülke tarihinin en büyük iflasını yaşaması bir zamanlar ABD'nin otomotiv imalathanesi olarak tanımlanan şehrin ABD finansal sistemini nasıl etkileyeceği takip ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ben Bernanke Microsoft Google Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title