Haberler

700 Lira Kredi ile Kendi İş Yerini Kurdu

Güncelleme:

Elbistan'da 700 lira kredi ile evde giysi dikmeye başlayan Ayşe Kaya, şimdi iş yerinde ürettiği giysileri satmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, 2008 yılında 700 lira kredi ile evde giysi dikmeye başlayan 3 çocuk annesi 46 yaşındaki Ayşe Kaya, şimdi 5 kadını istihdam ettiği iş yerinde ürettiği giysileri satmanın mutluluğunu yaşıyor.

20 yıl önce eşinden ayrılan Ayşe Kaya, 3 çocuğuna evinde giysi dikerek bakmaya başladı. Ayşe Kaya, 2008 yılında Mikro Kredi uygulamasına başvurdu ve 700 lira kredi aldı. Krediyi aldıktan sonra küçük bir atölye açan Kaya, diktiği giysileri satmaya başladı. Kredi taksitlerini ödeyerek bitiren Ayşe Kaya, daha sonra işlerini büyüttü ve kurduğu atölyede üretim yapmayı sürdürdü. Zaman içerisinde işlerin yoğunlaşmasıyla daha büyük iş yeri kiralayıp 5 kadına da istihdam sağlayan Ayşe Kaya, 700 lira kredi ile kendi işinin patronu olduğunu ve hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi. Mikro kredi uygulamasını televizyondan duyarak başvurduğunu anlatan Kaya, "Uygulamaya ilişkin haberleri görünce Elbistan'da bulunan Mikro Kredi şubesine başvurdum. 700 lira kredi çekip ve bir dikiş makinesi aldım. Aldığım krediyi ödedikten sonra iş yerimi büyüttüm. Şimdi kurduğum atölyede 5 kadın istihdam ediyorum ve 5 dikiş makinesi ile hazırladığım giysileri satarak çocuklarıma bakıyorum. Ben kendi ayakları üzerinde durmak isteyen tüm kadınlara üretim ve ticarete atılmaları tavsiyesinde bulunuyorum" dedi. - Kahramanmaraş / Elbistan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Ayşe Kaya Elbistan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title