Haberler

"7 bin 785 TL kırmızı çizgimiz" diyen TÜRK-İŞ Başkanı, asgari ücret masasına 3 konu başlığıyla gelecek

Güncelleme:

TÜRK-İŞ milyonların merakla beklediği yarınki Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde Başkanlar Kurulu'nu toplayacak. Yol haritasını belirleyecek olan konfederasyonun kritik komisyon toplantısında; Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü gündeme getireceği öğrenildi.

Milyonların gözü yarın başlayacak komisyon toplantıları ile belirlenecek olan yeni asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Heyecanla beklenen zam maratonu yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek ilk toplantı ile başlıyor. Toplantıda, işçi ve işveren tarafı talep ve tekliflerini iletecek. Her yıl olduğu gibi işçileri Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.

KRİTİK TOPLANTI ÖNCESİNDE TOPLANACAKLAR

Gelişmeler ilgiliyle takip edilirken TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun da komisyon toplantısından önce toplanacağı öğrenildi. Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırılacak. Konfederasyon, yarınki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda da Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'ndaki rakamları, gıda enflasyonundaki oranları ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükünü gündeme getirecek.

Bu yıl Komisyonda işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yürütecek. Heyette Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım da yer alacak.

"7 BİN 785 TL KIRMIZI ÇİZGİMİZ" DEMİŞTİ

Hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci ilerletmek istediklerini söyleyen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız. Gıdada artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli. İnsan odaklı bir çalışma olması lazım. Sendikalar, STK'lar, işverenler insan odaklı bir çalışma yapmak mecburiyetinde" ifadelerini kullanmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Türk İş Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
500

Yorumlar (11)

Muro Kara:

Kirmizi cizgiye bak. Sen o fiyata calisiyormusun.

22
0
yanıtYanıtla
sivri:

7785 tl yi sen al geçin

20
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Kusura bakmada sana kimse inanmıyor, bence sen istifa ette yerine işçiyi savunacak biri gelsin, sen işverenin savunuculuğunu yap

13
0
yanıtYanıtla
ferfer:

işçiyi sömüren sendikalar kaldırılmalı kamu çerçeve protokolü haricinde işverenden bişey koparamayan sendikalar ayda işçinin 1 günlük yevmiyesini cebe atarak krallar gibi saltanat sürüyor birileri dur desin bunlara senenin 12 günü işçi sendika için çalışmamalı

12
0
yanıtYanıtla
ferfer:

sendikalar sürekli işçileri sömürüyor aylık 300 tl yani 1 günlük yevmiyeyi aidat olarak alan işçinin sırtından geçinen bu sendikalardan bu işçiler kurtarılmalı

12
0
yanıtYanıtla
mehmet metin atmacan:

Ya türk iş bu görüşmelere sen katılmasan mı,tabi tabi bence de katılma,zaten sadece senin katılman ayrıca bi saçmalık.Sanki diğer konfederasyonlar konu mankeni imiş gibi.

10
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

kimler kimlerin hakkını savunuyor. vay bee

9
0
yanıtYanıtla
mehmet metin atmacan:

Sadece türk işin katılması yanlış,diğer konfederas yonlar konu mankeni mi?Hem mikrofonların açık olduğundan bile bi haber.

7
0
yanıtYanıtla
SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

KİRALAR 6-7 BİN BANDINDA DÖNÜYOR DAHA ZAM GELMEDİ KİRALARA. KİRA ASGARİ ÜCRETİ YAKALAMIŞKEN SİZ NELER ANLATIYORSUNUZ?

6
0
yanıtYanıtla
mehmet metin atmacan:

Ya TÜRK İŞ sen asgari ücret görüşmelerine işçileri temsilen katılmasan mı?Tabi tabi bence de katılma sen katılma.Zaten sadece zatı alinizin katılması başlı başına saçmalık,sanki diğer konfederasyonlar konu mankeni.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title