Haberler

5 Milyar Lira Havaya Uçuyor

Güncelleme:

Enerji tasarrufu sağlamayan camların neden olduğu kaybın yıllık 5 milyar lira olduğu belirtiliyor.

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, "Enerji tasarrufu sağlamayan camların neden olduğu enerji kaybıyla her yıl 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yaptırabileceğimiz 5 milyar lira havaya uçuyor" dedi.

Alanya'da Goldcity Turizm Kompleksi'nde Trakya Cam Sanayi'nin yapı sektörüne yönelik hayata geçirdiği "Trakya Cam Akademisi"nin üçüncü organizasyonu, turizm ve inşaat sektörü temsilcileriyle gerçekleşti.

Organizasyon sonrası gazetecilerle bir araya gelen Şapoğlu, enerji tasarrufunun sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını söyledi.

Giderek artan enerji ihtiyacının karşılanmasının mevcut enerji kaynaklarının daha verimli kullanımıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Şapoğlu, "En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir" ifadesini kullandı.

ENERJİNİN ÜÇTE BİRİ BİNALARDA KULLANILIYOR

Trakya Cam olarak binalarda cam ile yalıtım ve enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmayı amaçladıklarını dile getiren Şapoğlu, şöyle konuştu:

"İhtiyacı olan enerjinin yüzde 74'ünü ithal eden Türkiye'de kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketiliyor. Binalardaki ısı kayıplarının yüzde 30'u ise pencerelerden kaynaklanıyor. Bu durum enerji tasarrufu açısından camın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Enerji tasarrufu sağlamayan camların neden olduğu enerji kaybıyla her yıl 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yaptırabileceğimiz 5 milyar lira havaya uçuyor."

Şapoğlu, doğru cam seçimiyle sadece ısınma değil, iklimlendirme giderlerinde de önemli tasarruf sağlanacağına dikkati çekerek, bu yolla işletme giderlerinde önemli tasarrufun sağlanacağını, karbon salınımının azaltılarak daha temiz bir dünya oluşturulmasına katkıda bulunulabileceğini söyledi.

Sezon itibarıyla Ege ve Akdeniz bölgelerinde özellikle turizmde renovasyonların gündemde olduğunu anlatan Şapoğlu, camın sadece dış yapı kabuğu olarak değil, aynı zamanda önemli bir iç dekorasyon malzemesi olarak da kullanılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Trakya Cam Türkiye Alanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title