Haberler

34 ülkeye ihracat yapıyordu! Türk tekstil devi Armes Home küresel kriz nedeniyle konkordato ilan etti

Güncelleme:

Türkiye'nin dev süt ve süt ürünleri üreticisi Sel Süt'ün iflas etmesinin ardından küresel kriz bir firmaya daha bayrak çektirdi. Bursa İnegöl'de 4000 metrekarelik tesis içinde faaliyet gösteren ve 34 ülkeye ihracat yapan tekstil devi Armes Home, ekonomik zorluklarla karşılaşarak konkordato ilan etti.

Küresel kriz Türkiye'de faaliyet gösteren çok sayıda firmanın iflas bayrağını çekmesine neden olurken, bunların sonuncusu süt ve süt ürünleri üreticisi Sel Süt olmuştu. Dev firmanın iflasının ardından bu kez Bursa'dan keyifleri kaçıran bir haber geldi.

34 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORDU

Bursa İnegöl'de 4000 metrekarelik tesis içinde faaliyet gösteren ve 34 ülkeye ihracat yapan Armes Home, ekonomik zorluklarla karşılaşarak konkordato ilan etti. 1985 yılında küçük bir dükkanda kurulan şirket, onlarca ülkeye ihracat yaparak büyüdü. Ancak, zorlu bir dönemden geçerek konkordato talebinde bulundu.

KESİN MÜHLETLE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEK

Mahkeme şirkete 13 Nisan 2024 tarihine konkordato kesin mühleti verdi. Armes Home, verilen kesin mühlet ile birlikte faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

KONKORDATO FONU

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, geçtiğimiz günlerde verdiği bir mülakatta şirketlerin finansmana erişim sorunları ve yüksek faiz oranlarının işletmeler üzerinde baskı yarattığı uyarısında bulunmuştu. "Sıkı para politikası, finansmana erişim konuları ticareti elbette etkiliyor. Kredi faizlerinin yüzde 50'leri aştığı bir dönem yaşıyoruz" diyen Baran, iflasların önüne geçebilmek için "konkordato fonu" kurulması önerisinde bulunmuştu.

SEL SÜT İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMİŞTİ

Ekonomideki kötü gidişat nedeni ile borçlarını ödemekte zorluk çeken Sel-Süt firmasının iflas istemi ile açtığı davada karar çıkmıştı. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi konuya ilişkin kararını açıklamış ve Süt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ne yönelik kararda "Konya Ticaret Sicil Memurluğunun 28108 Sicil numaralı müflisin iflasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İhracat Türkiye İnegöl Bursa Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (7)

ERKAN yuksel:

OY LARINIZIN KARSILIĞI..SIZ O KARDESINIZE VERIN OYU GÖRÜN BAKIN ŞİMDİ..SEFİLLER

30
18
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

anlaşılan ülkede olumsuz bir hava oluşturma gayretlerinin medya ayağı da son hızla devam ediyor. sıradan olmasına rağmen, adı sanı duyulmamış firmaların iflas haberlerini hergün gözümüze soktuğunuza göre

20
19
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Dökülen dökülene. Hayırlı işler selami...

22
11
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Küresel kriz diye genellemeyin olayı; milletin ipiyle kuşağı denk. Kriz bizim ülkede.

14
8
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

ÜLKE İFLASIN EŞİĞİNDE FİRMALAR NORMAL BU GÜN ALDIĞINIZ FİYAT BU GÜN İÇİN GERÇERLİ OLAN TİCARET SİSTEMİNDE BU YAŞANANLAR NORMAL TİCARET GÜNLÜK ÜRETİM VE TÜKETİM ÜRÜNLERİNDE EĞER 3-4 AY SONRA TERMİN TARİHİ VARSA ZATEN VERDİĞİNİZ FİYAT SONRASI İFLAS ETMİL SAYILIRSIN BU YÜZDEN ÜLKEDE TL BİTMİŞ HER FİRMA DOLAR KURUNDAN FİYAT VERİYOR Kİ BU DA MEVCUT DOLAR KURUNUN 3-4 TL ÜSTÜNDE FİYAT VERİLİIYORN

6
4
yanıtYanıtla
NURİ YAZAN:

Maliyet düşürecek hangi teknikleri kullanmışlar.. Hİççççç...Yokk kafa yok beyin birilerinin kulaklarına üflemesiyle yönetilen sektörler hepiniz de bu ülkede YOK OLUP gideceksiniz.. ÇİN sizden sonra başladı bu sektöre biliyorsunuz ne yaptınız HİÇÇÇ.. sizlerde hiç olup gideceksiniz...

4
4
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Biz sogustan ilan etmisiz baskalarinimi umursayacagiz

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title