Haberler

3 Milyar Dolar Yatıracak, Borusan İkiye Katlanacak

Önümüzdeki 5 Yıl İçinde 3 Milyar Doları Aşan Yatırım Hedefleyen Borusan Holding, 8 Bankanın Oluşturduğu Konsorsiyumdan 170 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi Aldı.

Önümüzdeki 5 yıl içinde 3 milyar doları aşan yatırım hedefleyen Borusan Holding, 8 bankanın oluşturduğu konsorsiyumdan 170 milyon dolar sendikasyon kredisi aldı.

Arcelor Mittal ile ortak gerçekleştirdikleri haddehane yatırımının 500 milyon dolar olarak hesaplandığını ancak maliyetin 850 milyon dolara kadar çıkabileceğini dile getiren Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, "2013’e kadar gerçekleşen yatırımların 2 milyar doları enerji sektörüne gidecek. Enerjide ortaklığı görüşmelere başladık. Ortak seçimi 2009 yılı Mart ayına kadar gerçekleşmez" dedi.

Kur, maliyeti artırdı

Borusan Holding, Akbank ve Citibank koordinatörlüğünde toplam sekiz bankadan oluşan konsorsiyumdan 170 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladığını dile getiren Uğur, şöyle konuştu: "Sıcak haddehane yatırımı ile enerji yatırımlarında 70 milyon dolarlık bölüm Borusan Lojistik’in Gemlik limanındaki yatırımında kullanılacak. Gemlik’teki limanının kapasitesi 110 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında 2.5 kat artırılacak. Makine üreticisi Avrupalı ve Çinli şirketler fiyatlarını da artırdılar."

Bir Borusan daha geliyor

Sendikasyon kredisinin 65 milyon dolarlık bölümü Akbank tarafından sağlanırken, diğer 7 banka krediye 15’er milyon dolar ile katıldı. Şu an aktifleri toplamı 2.6 milyar dolar olan Borusan’dan bir tane daha yaratacaklarını ifade ede Uğur şöyle devam etti: "Borusan Holding, 2013 yılı sonuna kadar 1200 megawatt enerji yatırımını tamamlamayı hedefliyor.

150 milyon dolar istedi 170 milyon dolar aldı

TÜRKİYE’de özel sektörün dinamizmi ve yatırım vizyonunun herkesi çok etkilediğini belirten Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, "Tüm bankaların ilk amaçları özel sektörü daha fazla desteklemek. Kredi toplamı 150 milyon dolardı. 150 milyon dolar krediye, problemli döneme rağmen bankalardan 200 milyon doların üstünde katılım isteği geldi. Borusan’ın 170 milyon dolara çıkarmayı kabul etmesiyle kredi bu şekilde imzalandı" dedi. Akbank ve Citibank’ın koordinatörlüğündeki konsorsiyum, ABN AMRO Bank, Denizbank, Fortis Bank, Türkiye Garanti Bankası, Finansbank-National Bank of Greece ve Societe Generale’den oluşuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title