Haberler

1 Eylülde Başlayacak Av Sezonu Balıkçıları Heyecanlandırıyor

Güncelleme:

Sakin geçen yaz arasından sonra balıkçılar denize açılmak için heyecanla bekliyor. Av sezonuyla birlikte balıkçılar, hem tezgahlarda balık çeşitliliğinin artmasını hem de fiyatların düşmesini bekliyor.

- Balıkçılar av sezonundan umutlu

KOCAELİ - 1 Eylülde başlayacak av sezonu balıkçılar büyük bir umut taşıyor. Sakin geçen yaz arasından sonra balıkçılar denize açılmak için heyecanla bekliyor.

Sakin geçen yaz arasından sonra 1 Eylülde başlayacak olan av sezonu balıkçılar için büyük önem taşıyor. Av sezonuyla birlikte balıkçılar, hem tezgahlarda balık çeşitliliğinin artmasını hem de fiyatların düşmesini bekliyor. Ayrıca yaz boyu balıkların yüksek fiyatları halkın balıklardan uzaklaşmasına neden oldu. Halkın da en büyük beklentisi kış boyu hem lezzetli balıkları sofralarında görmek hem de düşük fiyatlarla bol bol balık yemek istiyorlar. Şu anda Hamsi 160, İstavrit 150, Mezgit 180, Sardalya 150, Çupra 65, Tekir Barbun 200, Barbun Balığı 350, Turna Mezgit 350 liradan alıcı buluyor, yeni sezonun açılmasıyla fiyatların yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

"Bu sene palamut yok"

Senelerdir balıkçılıkla uğraşan ve av sezonu için umutlu olan Kemal Bileklioğlu, "Ayın 1'inde balık sezonu açılacak. Herkesin beklentisi çok iyi ama tabii beklentilerin ne derecede karşılanacağı muamma durumda. Şu anda mesela geçen seneye göre palamut balığı gözüküyordu. 60 yıldır bu şekilde palamut balığının görülmediği bir sene yaşamadım ama bu sene palamut yok. Küresel ısınmanın etkilerinden diye düşünüyorum. Palamut balığı inşallah gelir. Artık balıkçılığın içine giriyoruz. Yavaş yavaş her gün artarak kışa girdikçe daha da çoğalarak 15 Ocak'a kadar güzel bir balıkçılık olacak. Halkın yiyebileceği güzel, ucuz balık mutlaka olacak. Bu bir gerçek. Sezon geldiğinde balık fiyatları otomatik olarak düşecek. Balık fiyatları tabii ki düşecek fakat çokta büyük bir düşüş beklemesinler. Balıktan beklentimiz oldukça yüksek. Halkımız hiç olmazsa balık yer. İnsanların et yeme özgürlüğünü hiç olmazsa balıkla kapatırız diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun. Umarım bol balıklı bir sezon olur" dedi.

"Balık, insan hayatının dostudur"

Balığın insan hayatında önemli bir yeri olduğunu ve sağlıklı yaşamın kuralı olduğunu belirten Bileklioğlu, "Sağlıklı yaşamın kuralıdır. Bir insan sağlıklı yaşamak istiyorsa haftada en az 3 kez balık yemelidir. Balık eti dünyanın en sağlıklı etidir. Vücutta yağ oluşturmaz. Kalbi çalıştırır, kolesterolü öldürür. Balık, insan hayatının dostudur. Size bir örnek vereyim; Japonya'da kişi başına düşen balık eti miktarı 75 kg. Japonlar neden çok yaşıyor işte bundan dolayı. Balık, bol balık her doktorun önereceği şeydir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Genel Sağlık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title