Haberler

Ekonomi Gündemine İhracat ile Faiz-Döviz Oranları Damga Vurdu

Güncelleme:

Geride bıraktığımız Nisan ayında ekonomi sayfalarında en çok ihracat ve finans haberlerinin konuşulduğu belirlendi.

Nisan ayında yazılı basındaki ekonomi haberleri arasında ihracat ilk sırada yer alırken, Merkez Bankası'nın odağında olduğu kur ve faiz rakamlarının yer aldığı haberlerin ikinci olduğu belirlendi.

Açıklanan enflasyon rakamları ile işsizlik verilerine yönelik haberlerinde gündemde geniş bir yer
tuttuğu da ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırma, Türkiye'nin ihracat rakamlarının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.4 azalışla 11.23 milyar dolara indiği yönündeki açıklamalar başta olmak üzere 13 bini aşkın haberle en çok ihracatın konuşulduğunu ortaya çıkardı. Aynı araştırmada, finans ve bankacılık sektörünün 12 binden fazla haberle gündemde ikinci sırayı aldığı tespit edilirken, Merkez Bankası'nın faiz oranlarında yapmayı planladığı oranları sözlü olarak açıklaması ile politika faizini değiştirmeyerek yüzde 7,5'te sabit bırakması, TL zorunlu karşılıklara ödenen faiz oranlarını arttırması ve döviz faiz oranlarını düşürmesi ekonomi gündeminde geniş bir şekilde yer aldığı saptandı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile derginin Interpress tarafından incelenmesiyle hazırlanan raporda, geride bıraktığımız Nisan ayı boyunca inşaat sektörü, yaşanan hızlı yükseliş rakamlarının yer aldığı 11 bine yakın haberle ülke gündeminde yer aldığı ortaya çıkardı. Türkiye'de otomotiv sektörünün 2015 yılının ilk üç ayında yüzde 50.3 büyüdüğü, otomotiv ihracıtında ise yaşanan sert düşüşün öne çıktığı otomotiv sektörünün binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri dahil toplam 7 bin haberi geçtiği belirlendi.

Yapılan aynı araştırmada geçtiğimiz ay boyunca, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarının yüzde 7,61'e yükseldiği, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,41 olarak gerçekleştiği haberleri başta olmak üzere enflasyon konulu haberler 3 bin adedi geçerken, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan işsizlik oranları ile karşılıksız çek adedinde yaşanan yüzde 15 artış haberlerinin de ekonomi sayfalarında bine yakın adetle yer bulduğu saptandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Merkez Bankası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title