Haberler

Ekonomi Dünyası Seçim Sonuçlarını Olumlu Buldu

Güncelleme:

1 Kasım milletvekili genel seçim sonuçları ŞUTB, ŞUTSO ve TZOB tarafından olumlu karşılandı. Halkın istikrar ve ekonomi yönünde oy kullandığını belirten ekonomi camiası seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

1 Kasım milletvekili seçimlerinin sonuçlarına ilişkin ekonomi camiasından olumlu tepki geldi. Yapılan seçim değerlendirmelerinde halkın istikrara ve ekonomik vaatlere yönelik oy kullandığı ortak payda oldu.
Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerinin ardından bir değerlendirmede bulundu. Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yaptığı değerlendirmede halkın iradesinin kazandığını ve buna saygı göstermek gerektiğini belirtti. Ülkedeki yatırımların daha da artacağını ve ekonomik istikrarın sağlanacağını kaydeden Kaya, yatırımcıların önünü daha net göreceğini, huzur ve güven ortamının yeniden oluşacağına inandıklarını söyledi. Kaya, 7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen 5 aylık dönemi vatandaşlarını iyi analiz ettiğini belirtti.
Söz konusu süreçte ortaya çıkan belirsizlik ortamının başta güvenlik ve ekonomi olmak üzere bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini vurgulayan Kaya, halkın tercihini istikrardan yana kullandığını kaydetti.
Kaya, bölgede huzurun pekiştirileceğine inandığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Milletimizin oyları yeniden tek parti hükümetinin güçlü bir şekilde ülkeyi yönetmesini istedi. Dört yıl sürecek yeni bir dönemin başındayız. Geçmiş dönemlerde yapılanların yeni dönem için referans olacağını düşünüyoruz. Bütün kuruluşlarımızla ülkemizi mutlu, müreffeh ve gelişmiş bir ülke haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Temennimiz iktidarın istikrarlı şekilde başta ekonomik olmak üzere her açıdan yoluna devam etmesidir. Ekonomik yatırımların önceki yıllarda olduğu gibi ülkemizi büyüme, teşvik ve hibelerle kalkındıracağına inanıyoruz. Yıllardır birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayan insanlarımızın huzurunu kimse bozamayacaktır. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Huzur içerisinde ülkemizi güzel günlerin beklediğine inancımız sonsuzdur."

ERTEKİN: EKONOMİ ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDESİ OLMALI
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 26'ncı dönem milletvekillerini belirlemek için gerçekleştirilen ve 16 siyasi partinin katıldığı seçimde, AK Parti, tek başına iktidar oldu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, milletin istikrar istediğini ve hükümet nezdinde ekonominin de öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini dile getirdi.
Ertekin şunları kaydetti:"Seçim sonuçları ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Seçimde milletimiz, iradesini 4 partili bir Meclis'ten yana kullanarak AK Parti'ye tek başına hükümet etme görevi vermiştir. Milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercih, ekonomi ve iş dünyası için çok önemlidir. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yatırımların önünü açacak ve kalkınma yolunda bize güç katacaktır. Kısaca, Türkiye'nin önü açılmıştır. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını umuyoruz. Şanlıurfa'da seçilen tüm milletvekillerimize de yeni görevlerinde başarılar diliyor, ilimiz adına kendilerinden hayırlı hizmetler bekliyoruz."

İLETMİŞ: MİLLETİMİZ İSTİKRARIN SAĞLANMASI YÖNÜNDE TERCİH KULLANDI
26'ncı dönem milletvekillerini seçim sonuçlarını değerlendiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, ülkenin içinde bulunduğu bu zor dönemde istikrarsızlık ve belirsizliklere müsaade etmeyecek şekilde bir irade oluşturmasının, ekonomi ve iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Meclis Başkanı İbrahim İletmiş değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Halkımız 1 Kasım seçimlerinde siyasi istikrarın sağlanması yönünde tercihini kullandı ve AK partinin tekrar tek başına iktidar olmasının önünü açtı. Halkımızın ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde, istikrarsızlık ve belirsizliklere müsaade etmeyecek şekilde bir irade oluşturması, ekonomi ve iş dünyasında memnuniyetle karşılandı. İş adamları olarak ülkemizde birinci gündeminin yeniden ekonomi olması ve büyük projelere yeniden başlanması en büyük temennimizdir. Ülkemizde, ekonomik yeniliklerin devam edeceğine ve ülkemizin uzun vadeli hedeflerine ulaşacağına ekonomik istikrarın sağlanacağına, taciri ve üreticiyi destekleyen iç ve dış politikaların hayata geçirileceğine inanıyoruz. Şanlıurfa milletvekillerimize de yeni görevlerinde başarılar diliyoruz."

BAYRAKTAR: HALKIN İRADESİ YANSIDI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Milletvekili Genel Seçimi'nde millet iradesinin büyük bir katılımla sandığa yansıdığını ve seçimlerin örnek bir demokratik olgunlukla gerçekleştirildiğini belirterek, sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diledi.
Bayraktar, Genel Seçimle ilgili yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Seçimlerin milletimize yakışır şekilde, huzur içinde, yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Milletimiz görevini yerine getirmiş ve ülke yönetimini belirleyen iradesini, yüksek katılımlı bir seçimle sandığa yansıtmıştır. Şimdi seçim süreci hızla geride bırakılmalı, toplumun bütün kesim ve sektörleri topyekûn olarak ülke sorunlarına ve menfaatlerine odaklanmalıdır.
Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

EYYÜPOĞLU: MİLLETİMİZ GÜVEN VE İSTİKRAR DEDİ
1 Kasım genel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının netleşmesi ile birlikte seçime ilişkin değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, sonuçların sevindirici olduğunu belirtirken, halkın istikrara ve güvene oy verdiğini kaydetti. Eyyüpoğlu: "AK Parti'nin tek başına iktidarı, ülkenin her sorununa çözüm olacaktır" dedi.
1 Kasım genel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti'nin tek Başına iktidar olması ve Şanlıurfa'dan 9 milletvekili çıkarmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ak Parti'yi kutlarken bu yönde tercihte bulanan halka ve çiftçilere teşekkürlerini sundu.
1 Kasım'da istikrara ve güvene oy verildiğini kaydeden Eyyüpoğlu, istikrar ve güven en başta gelen amaç olduğunu ve seçim sonuçlarının bu yönde önemli bir başarı olduğunu belirtti.
Eyyüpoğlu, '7 Haziran ile birlikte ülkenin içerisine sürüklendiği sorunlarının çözüm yolunun tek başına iktidardan geçtiği anlaşıldı. 1 Kasım seçimlerinin de tüm sorunların üstesinden gelecektir' dedi. 1 Kasım Genel Seçimlerini değerlendiren Başkan Eyyüpoğlu, "Dün gerçekleşen genel seçimlerin sonucunda Ak Parti'nin 9 Milletvekili çıkarması şahsım ve çiftçilerimiz açısından önemli bir başarı ve sevindirici bir sonuçtur. Milletimiz istikrara ve güvene oy vererek, hükümetinin, ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu göstermiştir. Şahsım ve çiftçilerimiz adına AK Parti'yi ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Kaya Şanlıurfa Ak Parti Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title