Haberler

Ekonomi Dünyası İstişare Toplantısı"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "STK başkanları ile Türkiye'nin yaşadığı sürecin, ekonomi, yatırım, istihdam, gelecekteki fırsatları ve iş birlikleriyle ilgili artan cazibesinin dünyaya anlatılması gerekiyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "STK başkanları ile Türkiye'nin yaşadığı sürecin, ekonomi, yatırım, istihdam, gelecekteki fırsatları ve iş birlikleriyle ilgili artan cazibesinin dünyaya anlatılması gerekiyor. Her türlü mecrayı kullanarak dünyada bir seferberlik başlatma kararı aldık." dedi.

Zeybekci, "Ekonomi Dünyası İstişare Toplantısı-Güçlü Demokrasi Güçlü Ekonomi Hedef 2023" konulu toplantıda STK başkanlarıyla buluştu.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Zeybekci, Türkiye'deki ekonomi ile ilgili önde gelen STK'ların başkanlarıyla bir araya geldiklerini, onlarla 15 Temmuz sürecinde gerek iç gerekse dış gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Zeybekci, durum tespitinden sonra gelecekle ilgili birlikte neler yapılabileceği konusunu istişare ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Son derece sağlıklı, çok güzel... Hakikaten Türkiye'nin birlik beraberlik görüntüsüne, ortak değerler etrafında buluşma ve birleşme görüntüsüne birebir uyan bir görüntü ortaya çıktı. 15 STK başkanımızdan aynı duygularla ortak değerlerimizin etrafındaki samimi birlik ve beraberlikleriyle aynı şeyleri duymaktan memnun oldum. 15 Temmuz Türkiye'de demokrasiye, milli iradeye, insan hakları ve özgürlüklerine, yatırım özgürlüklerine, iş dünyası, ekonomi, tüm Türkiye'de ayakta duran her şeye karşı, bu millete ait her ne maddi ve manevi varlık varsa hepsine karşı yapılmış bir ihanet operasyonudur. Bunlara darbe, darbeci demek bile iltifat olur.

Çünkü masum insanları bile en güçlü silahlarla hiçbir ayrım gözetmeksizin katledebilecek kadar gözleri dönmüş. Bu ülkenin, milletin en sevdiği kurumların başında gelen, gönül anlamında peygamber ocağı, asker ocağı dediğimiz, insanların çocuklarını oraya göndermeden hayata başlatmadığı, rüştünü ispat etme, eğitim alma, adam olma yeri olarak gönderdiği o peygamber ocağının elbiselerini giyen hainlerin gerçekleştirdiği bir şey yaşadık. Biz bunları iç dünyamızda yaşarken de dünyada dostlarımız, müttefiklerimiz, yoğun şekilde destekleyen ülkeler oldu, bizim muhatap olduğumuz birçok ülkenin ekonomi bakanlıklarından destek mesajı geldi. Cumhurbaşkanı'mıza, Başbakan'ımıza, hükümetimize aynı şekilde, STK'larımıza da destek mesajları geldi."

"Her türlü mecrayı kullanarak dünyada bir seferberlik başlatma kararı aldık"

Zeybekci, bu kalkışmanın, terör örgütünün etkisiyle veya bu yaşanılanı tam anlayamayan, anlayamadığı için de kendi değerlendirmesiyle dünyada, yakın coğrafyada, demokrasi, ekonomi, hukuk dünyasında, ülkelerde yanlış algılamaların söz konusu olabileceğine dikkati çekti.

" Türkiye'nin, milletin yazmış olduğu demokrasi destanı, Fransız Devrimi'nden sonra, önemi veya şiddetinden sonra Fransız Devrimi'nden çok daha güçlü, Türkiye'nin, Türk halkının sivil demokrasi devrimi olarak demokrasi tarihine geçecek olan yaşananları anlatmakla ilgili ihtiyaç ortaya çıktı." diyen Zeybekci, STK başkanları ile Türkiye'nin yaşadığı sürecin, ekonomi, yatırım, istihdam, gelecekteki fırsatları ve iş birlikleriyle ilgili artan cazibesinin tüm dünyaya anlatılması gerektiğini aktardı.

Zeybekci, her türlü mecrayı kullanarak dünyada bir seferberlik başlatma kararı aldıklarını dile getirdi.

Bununla ilgili farklı çalışmalar olduğunu, gelecek günlerde, ağustos ayının başında tüm dünyada Türkiye'yi anlatan çalışmalar yapacaklarını söyleyen Zeybekci, hükümetin temsilcisiyle, STK başkanlarıyla beraber ülkeleri ilgilendiren önemli şirketlerin temsilcileriyle bu ülkeleri ziyaret edeceklerini belirtti.

Zeybekci, " Türkiye'yi bir daha hatırlatacağız, Türkiye'nin önemini, dostluğunu, fırsatlarını bir daha anlatacağız." dedi.

"Negatif algı ile mücadele seferberliği başlatacağız"

Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz sürecini ülkeye sürülen bir leke olarak gördüğünü vurgulayan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Bu süreci) Türkiye'nin gerek demokrasi gerekse ekonomik anlamda büyümesi, 2023 hedefleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyet yürüyüşüne sürülen bir leke olarak görüyorum. İster inanalım ister inanmayalım, ister beğenelim ister beğenmeyelim ama bu lekeyi temizlemekle ilgili yol haritamız olmalı. Arkadaşlarımızla istişare ederek inşallah yakında güzel bir sonuca varacağız.

Biz 15 Temmuz hain kalkışmasının olduğu ertesi günü Başbakan'ımızın başkanlığında yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında Türkiye'deki yatırım teşviki ile ilgili bilinen tüm ezberleri bozan bir kararı, girişimden sonraki pazartesi günü kamuoyumuzla paylaşacaktık ve geçen hafta bu konuşulacaktı. Biz yeniden bir ihracat seferberliğinin gereği olan tüm çalışmaları yaptık, bitirdik. Bunlar konuşuluyor olacaktı. Şundan emin olun ki önümüzdeki haftadan itibaren yine bunları konuşuyor olacağız."

Zeybekci, ağustosun ilk haftasından itibaren algı nasılsa o algıyı değiştirecek şekilde çalışmaları başlatacaklarını, önce negatif algı ile mücadele anlamında bir seferberlik başlatacaklarını aktardı.

Rusya ile ilişkiler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile dün Rusya'dan geldiklerini anımsatan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mız ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in 9 Ağustos'ta bir araya geleceği resmi olarak teyitleşildi. O görüşmenin öncesinde, hazırlık çalışmaları anlamında görüşmeydi. İlgili bakanlarla görüşmeler yaptık. Konuştuğumuz ortak sloganımız; bütün her şeyiyle 24 Kasım 2015 öncesine dönmek. Türk ihraç ürünlerinin önündeki engeller, Türkiye'ye düzenlenen charter turizm seferleri, biz asla öyle bir şey yapmıyoruz ama onlar uyguluyorlar, vizelerin kaldırılması, Türk tırlarına sınırlamaların kaldırılması, 9 bin serbest geçiş belgesinden 2 bine düşürülmüştü. Önce 9 bine, sonra 40 bine çıkarılmasıyla ilgili, Türk şirketlerin yatırımlarının önündeki engellerin kaldırılması… 24 Kasım'dan sonra iki ülkenin aldığı kararların kazananı yok. İki ülke de zarar gördü. Gerek Rusya gerekse komşu ülkelerde dostlukları artırıp düşmanlıkları azaltacağız."

Zeybekci, milletin, demokrasi ihanetine karşı sağcısı, solcusu, bütün siyasi partileriyle Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü hiçbir şeye bakmadan 79 milyon nasıl tek yürek olarak durduysa kendilerinin de çatı örgütleriyle topyekun seferberlikle tüm dünyada ve içeride Türkiye'nin yanlış algısını düzeltme anlamında çok önemli bir döneme girdiklerini söyledi.

Bir gazetecinin, "Rusların Türkiye'ye gelip gelmeme noktasında tereddütleri var mı?" şeklindeki soru üzerine Zeybekci, Rusya'nın Türkiye ile ilgili hiçbir tereddüdünün bulunmadığını da belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title