Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye Kosova İş Yatırımı Forumu'na Katıldı

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz Kosova'nın Türkiye'ye ihracatının en kısa sürede 50 milyon dolara, 100 milyon dolara, 200 milyon dolara çıkmasını istiyoruz.

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz Kosova'nın Türkiye'ye ihracatının en kısa sürede 50 milyon dolara, 100 milyon dolara, 200 milyon dolara çıkmasını istiyoruz. Bu da oradaki Türk firmalarımızın yatırımlarıyla, orada üretmek ve Türkiye'ye satmak şeklinde olacaktır" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Hykmet Bajrami, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in düzenlediği "Türkiye Kosova İş Yatırımı Forumu" kapanış oturumuna katıldı. Bakan Nihat Zeybekci toplantıda yaptığı konuşmasında, "Dünyadaki bütün ticaret müşavirlerimiz, yaklaşık olarak 170 ülkedeki 250'nin üzerindeki ticaret müşavirlerimizin tamamı Kosova'nın ticaret müşavirleri olarak hizmet versinler size, ihtiyaç duyduğunuz her yerde. Afrika'daki 39 ülkede ve dünyanın bir çok ülkesindeki Türk ticaret müsteşarlık ofisleri Kosova, kardeş ülkemize, iş dünyası temsilcilerine hizmet versinler. Bununla ilgili resmi teklifimi de yapacağım. En kısa sürede karma ekonomik komisyon veya ikili komisyonumuzun da hayata geçmesi için de Kosova'da yapalım ilk toplantısını. İmzalandı. Bizdeki karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan, DEİK bu görevi alsın, Kosova'da güçlü bir iş forumu yapalım. İş dünyası temsilcilerini yeniden orada bir araya getirelim" dedi.

"DOSTLUK PASİF HALDE KALACAKSA BİZ ONU PEK İSTEMİYORUZ"

Bakan Zeybekci, Kosova'ya önerisi olduğunu ifade ederek, "Dünyada bir marka olan bu yıl 86'cısını düzenlediğimiz İzmir Uluslararası Fuarı'nda Kosova onur konuğuydu. Kosova'nın tanıtılması konusunda çok da başarılı geçti. Türkiye'deki tüm fuarlarda ve etkinliklerde Kosova'nın yer alması için Ekonomi Bakanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Gerek ihracatçılar birliklerimizle, gerekse sanayi ve ticaret odalarımızla, diğer tüm kurum ve kuruluşlarımızla tanıtılması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Kosova'nın yatırımlarının Türkiye'de tanıtılmasıyla ilgili olarak destek vermek istiyoruz. Dostluk, pasif halde kalacaksa biz onu pek istemiyoruz. Şu an itibariyle Türkiye'nin Kosova'ya ihracatı 250 milyon dolar civarında. Kosova'nın Türkiye'ye ihracatı ise hemen hemen 0 seviyesinde, 9 milyon. Ama 9'u biz sıfıra yakın diye gördüğümüz için sıfır olarak görüyoruz. Biz Kosova'nın Türkiye'ye ihracatının en kısa sürede 50 milyon dolara, 100 milyon dolara, 200 milyon dolara çıkmasını istiyoruz. Bu da oradaki Türk firmalarımızın yatırımlarıyla, orada üretmek ve Türkiye'ye satmak şeklinde olacaktır. Tanıtımları da bu anlamda çok önemli buluyoruz ve etkisinin olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DEN YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ"

Kosovalı Bakan Bajrami de toplantıda yaptığı konuşmasında, "Türkiye zaten Kosova'nın 250 milyon Avro ithalat yaptığı en önemli ticari ortağı. Geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Ülkemizi Türk yatırımcıları bekliyoruz. Bir çok avantajımız var. Nüfusumuzun yüzde 75'i 35 yaşın altında, eğitimli ve düşük maliyetli iş gücümüz mevcut. Özellikle altyapı ve gıda alanlarında Türkiye'den yatırımcıları bekliyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Afrika Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title