Haberler

Ekonomi Bakanı Elitaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bakan Elitaş'ın, Vali Muammer Türker'i makamında ziyareti Ekonomi Bakanı Elitaş'ın konuşması Ekonomi Bakanı Elitaş: "Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde, piyasaya dışarıdan farklı bir şekilde, ekonomi kurallarının dışında bir müdahale olmadığı takdirde, hangi alan olursa olsun biz serbest piyasa ekonomisini benimseyen bir iktidarız" "İhracatta dış alemde rekabet edebilmek için Türkiye'de dış aleme karşı korunan değil, dış alemle başa baş mücadele eden sektörler oluşturamadığımız takdirde onlarla aynı sahaya, aynı ringe çıkabilmemiz mümkün değil" Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde, piyasaya dışarıdan farklı bir şekilde ekonomi kurallarının dışında bir müdahale olmadığı takdirde, hangi alan olursa olsun biz serbest piyasa ekonomisini benimseyen bir iktidarız." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bakan Elitaş'ın, Vali Muammer Türker'i makamında ziyareti

Ekonomi Bakanı Elitaş'ın konuşması Ekonomi Bakanı Elitaş:

"Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde, piyasaya dışarıdan farklı bir şekilde, ekonomi kurallarının dışında bir müdahale olmadığı takdirde, hangi alan olursa olsun biz serbest piyasa ekonomisini benimseyen bir iktidarız"

"İhracatta dış alemde rekabet edebilmek için Türkiye'de dış aleme karşı korunan değil, dış alemle başa baş mücadele eden sektörler oluşturamadığımız takdirde onlarla aynı sahaya, aynı ringe çıkabilmemiz mümkün değil"

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde, piyasaya dışarıdan farklı bir şekilde ekonomi kurallarının dışında bir müdahale olmadığı takdirde, hangi alan olursa olsun biz serbest piyasa ekonomisini benimseyen bir iktidarız." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Elitaş, Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Elitaş, burada yaptığı konuşmada, bugün katıldığı Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) Delegeleri İstişare Toplantısı'nda, 2023 hedeflerine ulaşabilmek ihracat ve yatırım teşvik tedbirleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Bakan Elitaş, şunları kaydetti:

"Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde, piyasaya dışarıdan farklı bir şekilde ekonomi kurallarının dışında bir müdahale olmadığı takdirde, hangi alan olursa olsun biz serbest piyasa ekonomisini benimseyen bir iktidarız. Serbest piyasa ekonomisine dışarıdan müdahale olduğu takdirde, devlet gücünü kullanan, düzenleyici etki yapma kabiliyeti her zaman olan bir unsur ama dışarıdan müdahale olmadığı takdirde devletin herhangi bir ticari faaliyeti, fiyat mekanizmasına dışarıdan müdahalesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu ihracatçı arkadaşlarımızla da paylaştık. Çünkü ihracatta dış alemde rekabet edebilmek için Türkiye'de dış aleme karşı korunan değil, dış alemle başa baş mücadele eden sektörler oluşturamadığımız takdirde onlarla aynı sahaya, aynı ringe çıkabilmemiz mümkün değil. Onunla ilgili bugün ve yarın görüşmelerimize devam edeceğiz."

EXPO 2016 Antalya

EXPO 2016 Antalya'nın açılış törenine katıldığını anımsatan Elitaş, bunun başarılı bir organizasyon olduğunu anlattı.

Elitaş, EXPO'nun havalimanına beş dakika mesafede olduğuna işaret ederek, "İyi ki o yasayı çıkarmışız. İnşallah turizm de tam rayına oturduğu takdirde gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret mekanlarından birisi olacak. İyi bir ziyaretçi trafiği olduğunu öğrendim." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in sebze ve meyve üreticilerinin gönderdiği mesajları kendisine okuttuğunu da dile getiren Elitaş, bununla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Muammer Türker Mustafa Elitaş Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title