Haberler

Ekolay, Online Oyun Devi Alman Bigpoint ile Anlaştı

Ekolay.net Almanya Merkezli Oyun Portalı Bigpoint ile Türkiye'de İşbirliğine Gitti.

ekolay.net Almanya merkezli oyun portalı Bigpoint ile Türkiye’de işbirliğine gitti.

İki firma arasında yapılan anlaşmayla 22 yeni oyun, ekolay.net’in içeriği arasına eklendi. Daha önce oyun alanında Zylom ile güçlerini birleştiren ekolay.net, böylece bu alanda son dönemde ciddi atağa kalkmış oldu. Küçükten, büyüğe her yaş kesimine hitap eden oyunları bir araya getiren ekolay.net, yapılan bu işbirliğiyle, download (yükleme) gerektirmeyen çok kişilik strateji oyunlarını portalına taşımış oldu.

646 oyun

Ayrıca sitenin kullanıcılara sunduğu içerik arasında, 3 boyutlu ve tarayıcı tabanlı, bilgisayara ya da gerçek rakibe karşı oynanabilen spor oyunlarına, masa oyunlarına ve Flash oyunlar da bulunuyor. Yapılan anlaşmanın ardından şu anda ekolay.net’in içeriğinde toplam 646 oyun bulunuyor.

Oyun pazarında rekabetin gittikçe kızıştığını söyleyen ekolay.net Servisler Proje Grup Başkanı Aslı Yerdekalmazer, konuyla ilgili şöyle konuştu: "ekolay olarak, dünyanın en iyi oyun geliştiricileri ile yaptığımız ve yapmayı planladığımız işbirlikleri var. Bu sayede, oyunseverlerin, farklı zevklere hitap eden oyunlara tek bir merkezden ulaşmalarını sağlıyoruz. ekolay ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ilgili hepimiz kazanıyoruz."

Pazar hızlı büyüyor

Türkiye’deki browser tabanlı online oyun pazarının hızla büyüdüğünü ifade eden Bigpoint Türkiye Ülke Müdürü Hakan Bölük ise "Browser oyunlarımızla en kaliteli içerikleri sunuyoruz. Bu nedenle, medya, İnternet portalları ve yayıncılar ile işbirliğinin, iş modelimiz açısından büyük bir önemi bulunuyor. ekolay ile yaptığımız işbirliği, her iki taraf için de gerçek bir kazanım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title