Haberler

Eko okul miniklerinden Kartepe Belediyesi'ne ziyaret

Güncelleme:

Kartepe Eşme Yeni Yüksektepe Anaokulu öğrencileri, geri dönüşüm konusunda Kartepe Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yerinde ve yetkililerinden öğrendiler.

Kartepe Belediyesi ve Tema Vakfı ortak çalışması ile Tema sınıfı olan Eşme Yeni Yüksektepe Anaokulu öğrencileri, Kartepe Belediyesine konuk oldu. Eko okul olma özelliği ile öne çıkan anaokulu minikleri, okul müdürü Sündüs Altuntaş ile ana sınıfı öğretmenleri Serap Nerminer ve Nilay Eroğlu'nu Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ağırladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi Amiri Çevre Yüksek Mühendisi ve Kartepe Tema Sorumlusu Gökçen Gönülay'ın da eşlik ettiği ziyarette minikler, geri dönüşüm konusunda merak ettikleri soruların yanıtlarını aradı.

Okul Müdürü Altuntaş, öğrencilerini kabul eden Kartepe Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Kartepe Belediyesi'nce okullarında "Çevremiz ve Kaynağında Ayrıştırmanın Önemi" konusunda farkındalık eğitimi aldıklarını hatırlatan Altuntaş, "Bugün de kaynağında ayrıştırmanın önemini göstermek için çocuklarımızla belediyemize ziyarette bulunuyoruz" dedi.

Öğrencilerin, "Belediyenin atıkların ayrıştırılması ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptığını, konu ile ilgili vatandaştan yeterli destek alıp alamadıkları" gibi sorularını Başkan Yardımcısı Yılmaz cevapladı. "Ağaç yaşken eğilir" atasözüne dikkat çeken Başkan Yardımcısı Yılmaz, miniklerin geri dönüşüm konusuna gösterdiği ilgiden dolayı tebrik etti.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Anaokulumuzun çevreye ve geleceklerine sahip çıkmaya çalıştığını görmek bizi çok mutlu etti. Bu örnek çalışmaları için tüm çocuklarımızı gözlerinden öperim. Başkanımız Hüseyin Üzülmez, geleceğin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır diyor. Bizde ondan aldığımız destekle geri dönüşüm konusuna çok önem veriyoruz" dedi.

Anaokulu öğrencilerini geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmaları yerinde görmek için ziyaret edeceğini de belirten Yılmaz, "Geleceğimiz sizlerle şekillenecek. Çevreye duyarlı bir nesile sahip olmak en büyük zenginliğimiz. Kartepe Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Üzerimize düşen görevleri yapmak için çalışıyoruz. Kaynağında ayrıştırma konusunda eğitim faaliyetlerimizi tüm okullarda devam ettiriyoruz" dedi.

Kaynağında ayrıştırmanın belediye olarak olmazsa olmazlarından olduğunu hatırlatan Yılmaz, "7'den 77'ye herkesin bu konuda bilinçli olması ile bu konu çözüme kavuşur. Konuklarımızın kaynağında ayrıştırmanın önemini idrak etmiş olduklarını görmek bizi umutlandırıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kartepe Eşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title