Haberler

Eğitime Destek Böyle Olur

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin Eğitime Desteğine Kar-Kış Engel Olamıyor

Türkiye'nin tek çatı altında toplanan en büyük okulu, Osmangazi Belediyesi'nin olumsuz hava şartlarına rağmen eğitime destekteki kararlılığı sayesinde tüm hızıyla yükseliyor. Yoğun kar yağışı ve eksi 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına aldırmayan işçiler inşaatı önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmek için canla başla çalışıyorlar. İşçilerin en büyük destekçisi ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar. Dondurucu soğukta okul inşaatında çalışan işçileri ziyaret eden Başkan Dündar, teneke içinde yakılan ateşte işçiler ile ısınarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Osmangazi Belediyesi, ilçe tarihinin en büyük eğitim yatırımı olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi'ni 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. İnşaat alanını gezen ve inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Dündar, "Hava şartlarının kötü olmasına rağmen çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Şuan yoğun bir kar yağışı olmasına rağmen görevli arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi tamamlandığında Türkiye'nin en büyük tek bina okulu olacak. Toplam 24 bin metrekare alan üzerine inşa edilen bu tesis geleceğimizin teminatı gençlerimiz için yapılmış çok önemli bir yatırım. Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin eğitim göreceği lisemiz, içerisinde 450 kişilik yatakhanesi, yemekhanesi, kapalı ve açık spor salonu, konferans salonu ve kafeteryaları ile bir eğitim kompleksi olacak" dedi.

Okul inşaatını Eylül ayına kadar tamamlayarak 2015-2015 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunmak istediklerini kaydeden Başkan Dündar, "Eğitim, ülkemizin geleceği için çok önemli. Bizde Osmangazi Belediyesi olarak gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri ve ülkemizi ileri seviyelere taşımaları için eğitim alanında önemli yatırımlara imza atıyoruz. Selçuklu mimarisi ve günümüz mimarisini harmanlayarak son derecek modern bir şekilde inşa ettiğimiz Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi'nde de inşallah ülkemiz adına faydalı öğrenciler yetişecek" diye konuştu.

İnşaatta görev yapan işçilerinde soğuk hava ve kar yağışından dolayı çalışmakta zorlandıklarını ancak gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandıracak olmanın kendilerine ekstra motivasyon sağladığını belirterek,"Çok üşüdüğümüzde ateş yakarak ısınıyoruz ve daha sonra kaldığımız yerden çalışmamıza devam ediyoruz. Olumsuz hava koşullarına rağmen okulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title