Haberler

YÖK Başkanı Senegal Dışişleri Bakanı ile görüştü

Güncelleme:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Senegal Dışişleri Bakanlığı nezdinde Yurt Dışında Yaşayan Senegallilerden Sorumlu Bakan Annette Seck ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'de öğrenim gören Senegal uyruklu öğrencilerin durumu ve iki ülke yükseköğretim alanında işbirliği ele alındı.

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Senegal Dışişleri Bakanlığı nezdinde Yurt Dışında Yaşayan Senegallilerden Sorumlu Bakan Annette Seck ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre; Özvar, Senegal Dışişleri Bakanlığı nezdinde Yurt Dışında Yaşayan Senegallilerden Sorumlu Bakan Annette Seck ile YÖK Başkanlığı'nda bir araya geldi. Senegal heyetinde Seck'in yanı sıra Senegal Büyükelçisi General Cheikh Gueye, Bakanlık Genel Müdürü Amadou François Gueye, Yükseköğretim Genel Müdürü Amadou Abdoul Sow ve diğer yetkililer de yer aldı. Görüşmede, Türkiye'de öğrenim gören Senegal uyruklu öğrencilerin güncel durumlarına ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı. YÖK ile Senegal Yükseköğretim, Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında mutabakat zaptı imzalanmasının ele alındığı görüşmede, iki ülke yükseköğretimi arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi hususunda görüş birliğine varıldı.

Özvar, konuk bakan ve heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye'nin Afrika kıtasında açtığı ilk büyükelçiliklerden birinin Dakar'da olduğunu belirten Özvar, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi derinliğine değindi. Senegalli öğrencilerin Türkiye'yi daha fazla tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti söyleyen Özvar, "Ülkemizdeki üniversitelerde her yıl artan sayıda Senegalli öğrenci öğrenim görüyor. Daha fazla Senegalli öğrenciyi ülkemize bekliyoruz" dedi.

Konuk Bakan Annette Seck de Türkiye ile Senegal arasındaki tarihi ilişkilere değindi. İki ülke arasında yükseköğretim alanındaki çalışmaların önemini vurgulayan Seck, "Öğrencilerimiz Türkiye'yi her geçen gün daha fazla tercih ediyor. 2020'den itibaren Türkiye bu konuda en öncelikli ülkeler arasında yer alıyor. YÖK Başkanıyla öğrencilerimizin durumunu ele aldığım görüşmeden çok memnun ayrılıyorum. Yükseköğretim, potansiyel iş birliğimizi çok ileri noktalara taşıyabileceğimiz bir alan" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Dışişleri Bakanlığı Erol Özvar Türkiye Senegal Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title