Haberler

YÖK Başkanı Filistinli öğrenciye destek oldu

Güncelleme:

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Filistinli öğrenci Nour Alsaqqa'nın Gazze'de yaşananları anlattığı videosunu paylaşarak destek verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan ve yaz stajını YÖK'te yapan Filistinli Nour Alsaqqa'nın Gazze'den yayımladığı videoyu paylaşarak destek oldu.

Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayıp geçtiğimiz yaz stajını Yükseköğretim Kurulumuzda yapan Filistinli sevgili öğrencimiz Nour Alsaqqa şimdi ailesinin yanında Gazze'de halkına destek oluyor." ifadesini kullandı.

Paylaşımında, Filistinli öğrenci Alsaqqa'nın paylaştığı bir videoya da yer veren Özvar, şöyle devam etti:

"İyi bir iletişimci olacağına emin olduğumuz Nour ilk mesleki deneyimini ne yazık ki Gazze'de yaşıyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla Filistin halkının sesini dünyaya duyurmaya çalışan Nour'a destek olmak için onun bir paylaşımını aktarıyorum. Güzel ve cesur kızım asla umudunu kaybetme, yine güleceğiz."

"Hala elektrik yok, su yok, herhangi bir şebeke yok"

Filistinli öğrenci Alsaqqa, Gazze'den paylaştığı videoda, şunları kaydetti:

"İsrail işgali sırasında 300'ü çocuk olmak üzere 700'den fazla Filistinli öldürüldü. Geri kalanımızın bir önemi yok ama bilginiz olsun diye söylüyorum. Hiçbir şey iyiye doğru gitmedi. Her şey her geçen saniye daha da kötüye gidiyor. Bu günlerde Şifa Hastanesindeyim ve sanırım bu sahneleri görmeye artık dayanamayacağım. Gerçek hayattakinden 100 kat daha berbat ve acı verici. Henüz ölmemiş olanlarımız hakkında bir güncelleme. Hala elektrik yok, su yok, herhangi bir şebeke yok. Bu noktada zar zor birbirimize ulaşıyoruz, zar zor yemek yiyoruz, zar zor nefes alıyoruz. Birileri bir şey yapmadan önce durumun daha ne kadar kötüleşeceğini bilmiyorum. Ama şu anda her açıdan bir kriz var. Sağlık krizi.

Sağlık Bakanlığı, Gazze'de sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü resmen duyurdu. Çevre krizi sanırım şu anda 2 binden fazla ceset hala enkaz altında. Çöp, yıkım, cesetler, kan, hijyen eksikliği. Çünkü hijyen günümüzde o kadar lüks ki. Çünkü tabii ki suyumuz çok az ve sanki bombalamadan, açlıktan ya da bir çeşit enfeksiyondan falan ölecekmişiz gibi geliyor. Bu noktada emin değilim. Yani evet, umuda yer yok."

Kaynak: AA / Eğitim

Erol Özvar Gazze Sosyal Medya Eğitim Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title