Haberler

Tarihi Yeniden Yazacak!

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Talim ve Terbiye Kurulu'nun tarih kitaplarında köklü bir değişiklik yapacağı bilgisini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Talim ve Terbiye Kurulu'nun tarih kitaplarında köklü bir değişiklik yapacağını belirterek, "Zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi lazım" dedi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde düzenlenen " Avrasya'da Türk Dili ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"na; Bakan Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Sempozyumda konuşan Bakan Nabi Avcı, Talim ve Terbiye Kurulu'nun bütün tarih eğitimi konusunda çok köklü bir yeniden değerlendirme çalışması içerisinde olduğunu belirterek, "Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçiriliyor. Ne yazık ki bizi birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve tüm millete hitap edecek, tüm milletin başarılarını ihtiva edecek tarih kitapları yazımı konusunda Talim ve Terbiye Kurulu kapsamlı bir çalışma içerisinde. İnşallah bu çalışmanın bundan sonraki merhalelerinde de bu sempozyumun, bu şölenin verimleriyle birlikte güzel bir iş birliği ortamı doğacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Marmara Üniversitesi Nabi Avcı Avrasya Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title