Haberler

Netflix ve Bahçeşehir Üniversitesi, Senaryo Yazarlığı Eğitimine Devam Ediyor

Güncelleme:

Netflix ve Bahçeşehir Üniversitesi, kreatif sektörün geleceğini şekillendirecek yeni yetenekler yetiştirmek için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. İlk öğrencilerini bir önceki öğretim yılında mezun eden 'Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı' dersi, bu yıl da uluslararası standartlarda senaryo yazarlığı eğitimi almak isteyen öğrencileri yetiştirecek.

Netflix ve Bahçeşehir Üniversitesi, kreatif sektörün geleceğini şekillendirecek yeni yetenekler yetiştirmek için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. İlk öğrencilerini bir önceki öğretim yılında mezun eden 'Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı' dersi, bu yıl da uluslararası standartlarda senaryo yazarlığı eğitimi almak isteyen öğrencileri yetiştirecek. İşte detaylar…

Netflix ve Bahçeşehir Üniversitesi, senarist eğitimine devam ediyor!

Dersin eğitmen kadrosunda, Bahçeşehir Üniversitesi akademik kadrosu ile birlikte Netflix Türkiye ekibi ve Netflix çatısı altında üretim yapmış uluslararası sektör profesyonelleri yer alacak. Müfredatta ise öğrencilere senaryo analizi, teknik ve kavramsal altyapı hazırlama, karakter yaratımı, diyalog oluşturma, üretilen fikir ve metinleri en doğru şekilde sunabilme gibi pek çok farklı eğitim modülü sunulacak.

Yine ders kapsamında hayata geçirilecek 'yazar odası' simülasyonu ile öğrencilerin kolektif bir şekilde çalışma pratiği kazanmaları da sağlanacak. Öğrenciler eğitim dönemi sonunda yazdıkları senaryoyu Netflix Türkiye yöneticilerine sunarak sektöre dair gerçek bir iş deneyimi edinme fırsatını yakalayacak.

Hala izlemediniz mi? En iyi 10 Netflix filmi!

14 hafta süreyle hibrit olarak sunulacak derse, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra devlet üniversitelerinde öğrenim gören Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri de başvurabilecek. İhtiyaç duyan öğrenciler, derse yönelik oluşturulan katılım bursundan faydalanabilecek.

Başvuru süreci serieswriting.bau.edu.tr adresi üzerinden yürütülecek ve 5 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. 'Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı' dersi, Netflix'in kreatif sektörün gelişimini geliştirmek ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla yürüttüğü Grow Creative projesinin imzasını taşıyor.

Bugüne dek Türkiye'de gerçekleştirilen Grow Creative projeleri arasında Güney California Üniversitesi desteğiyle düzenlenen Yaratıcı Yapımcılık Programı, Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığıyla açılan Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı Dersi, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliği ile sunulan Netflix Series Lab projesi ve Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ile iş birliği de dahil olmak üzere pek çok farklı girişim yer alıyor.

Kaynak: Shiftdelete / Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi Dizi Sinema Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title