Haberler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden Fahri Doktora Töreni

Güncelleme:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu'nun aldığı kararla fahri doktora ünvanına layık görülen Türkolog ve Çevirmen Edit Tasndi ve iş insanı İsmet Güral için fahri doktora takdim töreni düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu'nun aldığı kararla fahri doktora ünvanına layık görülen Türkolog ve Çevirmen Edit Tasndi ve iş insanı İsmet Güral için fahri doktora takdim töreni düzenlendi.

Haliç Üniversitesi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Murat Salim Tokaç'ın müzik konseriyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türkiye ve Macaristan ilişkilerine önemli katkılar sunan Edit Tasndi ve İsmet Güral'a DPÜ adına fahri doktora ünvanı sunacak olmanın heyecanı ve gururu içerisinde olduğunu ifade ederek, " Kütahya, Macar halkı ve kültürüne hiç de yabancı olmayan bir şehirdir. Kütahya, ilk Macar cumhurbaşkanı Lajos Kossuth'u misafir etmiştir. Macarların anayasa taslağı bugün şehrimizde bulunan ve Macar Evi dediğimiz konutta kaleme alınmıştır. Kossuth'un şehrimizde bulunduğu 1850-1851 dönemi Macar Türkolojisinin kurucusu olan rmin Vmbéry'nin de İstanbul'da yaşadığı zamana oldukça yakındır. Vmbéry'nin bir süre sonra Macaristan'da kuracağı Türkoloji, bu alanda dünyanın ilk örneklerinden biri olmuş ve farklı ülkelerin Türkoloji çalışmalarına da yön vermiştir. Bu sayede Bekir Çobanzade, Hamit Zübeyr Koşay, Hasan Eren, İbrahim Kafesoğlu ve Şerif Baştav gibi Türkologları da yetiştirmiştir" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından sahneye davet edilen Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sırasıyla Edit Tasndi ve İsmet Güral'a doktora cübbelerini giydirdi ve fahri doktora belgelerini takdim etti.

Takdimin ardından Tasndi ve Güral, kendilerini fahri doktora ünvanına layık bulan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu'nun üyelerine teşekkür ettikleri birer konuşma yaptılar.

Tören, hediye sunumları ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

İsmet Güral Kütahya Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title