Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Güncelleme:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen akademik yıl açılış törenine katıldı. Konuşmasında Türkiye'nin Kıbrıs'ta garantör ülke olduğunu vurgulayan Tatar, Kıbrıs meselesinin tarihsel süreçlerini anlattı ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tatar'a törende 'fahri doktora' unvanı verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Filistin'de olanların ne anlama geldiğini çok iyi bilmekteyiz (2)

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik Valiliği ziyaretinin ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yıl açılışına katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın yanı sıra açılışta Vali Şefik Aygöl, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile çok sayıda akademisyenler yer aldı. 'Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği' konulu konferansta konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs'ta garantör ülke olduğunu ve bugün Kıbrıs Türk halkının huzur ve güvenliği için büyük önem taşıdığını söyledi. Kıbrıs meselesinin tarihsel süreçlerini anlatan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 'Benim mücadelem bir Türklük mücadelesidir. Çünkü yürütmekte olduğum siyaset artık Kıbrıs'ta federal temelli bir ortaklık değil, çünkü ortaklık cumhuriyetinde özellikle Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği'ne alınmasıyla dengeler fevkalade aleyhimize değişmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tek taraflı müdahale hakkıyla garantör bir devlet. 20 yıl önce meşhur Annan planı zamanında Türkiye'nin desteğiyle Kıbrıs Türk halkının yüzde 65'i 'evet' demiş, maalesef Rumlar verdikleri sözün aksine yüzde 75 oranda 'hayır' diyerek Kıbrıs'ta federal temelli iki topluma bir araya getirebilecek bir anlaşmaya 'hayır' dediler. Evet diyen Türk halkına söz vermiş, 'siz evet' deyin. Rumlar 'hayır' dese bile izolasyonlar ve ambargolar kalkacak diye. Bir bakıma kuzeydeki Türk devletini tanıma yoluna girecekti. Ticaret, uçuşlar başlayacak. Bir takım üzerimize olan insan hakları ayıpları vardı. Futbol bile başkasıyla oynayamıyoruz. Kıbrıs Türk halkını yıldırmak için ama tabi yılmayacağız, o ayrı bir mesele. Buna rağmen tek taraflı olarak Avrupa Birliği'ne aldılar, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni. Şu anda yaşamakta olduğumuz en büyük sıkıntı ve sorun, her yerde Avrupa Birliği'ni karşımızda buluyoruz? dedi.

Mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Tatar, 'Türkiye'den Kıbrıs'a su götürdük, şimdi de inşallah kablo ile elektrik götüreceğiz. Aramızdaki bağlar daha da güçlenecektir. Kimsenin de gücü bu bağları da kopartmaya yetmeyecektir' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardında Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a 'fahri doktora' unvanı verilerek cüppesi giydirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Şeyh Edebali Türkiye Kıbrıs Tatar Eğitim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title