Haberler

Japonya'da okul müdürü, kahve için defalarca eksik ödeme yaptığı için kovuldu: Etik davranmadığı için emekli ikramiyesi alamayacak

Güncelleme:

Japonya'da bir okul müdürü, kahve alırken defalarca eksik ödeme yapmakla suçlandı ve işten çıkarıldı. Takasago'daki bir ortaokulun 59 yaşındaki müdürü, bir marketteki otomatik kahve makinesini kullanırken yakalandı. Kendisine büyük boy kahve almasına rağmen normal boy kahve için ödeme yaptı. Bu durum okula kadar ulaştı ve Hyogo Eyaleti Eğitim Kurulu tarafından sorgulandığında adamın, toplamda yaklaşık 490 yen değerinde kahve için yedi kez eksik ödeme yaptığını itiraf ettiği söyleniyor.

Japonya'da bir okul müdürü, kahve alırken defalarca eksik ödeme yapmakla suçlandıktan sonra işten çıkarıldı.

Bunun sonucunda, yaklaşık 20 milyon yen (133.000 ABD doları) değerindeki emekli maaşını alamayacak.

Takasago'daki bir ortaokulun 59 yaşındaki erkek müdürünün, bir marketteki otomatik kahve makinesini kullanırken yakalandığı iddia edildi.

İddiaya göre, kendisine büyük boy kahve almasına rağmennormal boy kahve için ödeme yaptı. Normal boy kahveler 110 yensatılıyor, ancak iddiaya göre o, 180 yendeğerindeki daha büyük boy kahveyi aldı, bu da sadece 70 yen fark demekti.

Durumu fark eden görevli, polisi aradı.Mağaza, adamın daha önce bu hileli hareketi iki kez yaptığını iddia etti. Mağaza suç duyurusunda bulunmadı, ancak bu durum okula kadar ulaştı ve Hyogo Eyaleti Eğitim Kurulu tarafından sorgulandığında adamın, toplamda yaklaşık 490 yendeğerinde kahve için yedi kez eksik ödeme yaptığını itiraf ettiği söyleniyor.

Adamın 30 Ocak'ta işten çıkarıldığı, kurulun "eğitimsel bir kamu hizmetkârına yakışmayan ciddi kusur" nedeniyle işten çıkardığı bildirildi.

Kurul üyeleri, bunun yaşanmasına izin verdiği için "kalplerinin en derininden" üzgün olduklarını belirtti.

Olay, çevrimiçi olarak hararetli tartışmalara neden oldu.

Bir kişi şöyle dedi: "Kaybettiği emekli ikramiyesiyle yaklaşık 100.000 büyük kahve alabilirdi."

Başka biri ekledi: "Yaşlı bir adam, muhtemelen makineyi nasıl kullanacağını bilmediğini söyleyerek bunu atlatabilirdi."

Japan Women's University'den profesör Takashi Sakata, cezanın "orantısız derecede ağır" olduğunu söyledi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Eğitim

Japonya Hyogo Hukuk 3.Sayfa Eğitim Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title