Haberler

İzmirli Senem Özdemir, Fizik Bölümünü Birincilikle Bitirerek Avrupa'da Başarıya Ulaştı

Güncelleme:

Çocukluktan itibaren pilot olma hayali kuran Senem Özdemir, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fizik Bölümünü birincilikle bitirerek pilotluk yerine akademik kariyerine yöneldi. Özdemir, Avrupa'daki önemli laboratuvarlarla iş birliği yaparak bilim dünyasında fark yaratmayı hedefliyor.

Çocukluktan itibaren pilot olmanın hayalini kuran Senem Özdemir, 'başka bölümde okusam da pilotluktan asla vazgeçmeyeceğim' düşüncesiyle başladığı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölümünü birincilikle bitirdi. Okudukça fiziği çok seven ve bu alanda araştırmalar yapmaya yoğunlaşan Özdemir, pilot olmaktan vazgeçerek kendisine bambaşka bir kariyer rotası çizdi, başarılarıyla Avrupa'ya açıldı.

İzmirli Senem Özdemir, henüz ilkokuldayken uçaklara ilgi duymaya başladı ve pilotluk mesleğini erken yaşta kendisine hedef belirledi. 'Üniversitede hangi bölümde okursam okuyayım, nasılsa kararım değişmez' diye düşünen Özdemir, 2017 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü kazandı. Özdemir'in yaptığı İzmir Ekonomi Üniversitesi tercihi, hayatında dönüm noktası oldu. Bölümüne kısa sürede uyum sağlayan Özdemir, akademisyenlerinin de yönlendirmesiyle fizik alanındaki çalışmalarını hızlandırdı.

Bilimsel projelere imza atıp araştırmalarını derinleştirdikçe fiziği çok seven ve bu alanda ilerlemeye karar veren Özdemir, pilot olma hayalini de rafa kaldırdı. Fiziğin sunduğu geniş inceleme alanı ve yeni şeyler keşfetmenin heyecanıyla çalışmalarını sürdüren Özdemir, derslerindeki başarısıyla akademisyenlerinin de dikkatini çekti. Özdemir, 2022 yılında İEÜ Fizik Bölümünden birincilikle mezun oldu.

Hiç ara vermeden akademik kariyerini sürdürmeye karar veren Özdemir, Ege Üniversitesinde 'nükleer fizik' alanında yüksek lisans yapmaya başladı. Özdemir, çalışmalarını ise atomlar, moleküller ve fizik yasaları hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlayan 'parçacık hızlandırıcılar' ve 'elektron bulutları' üzerine yoğunlaştırdı. İtalya'da bulunan ve Ulusal Nükleer Fizik Enstitüsünün (INFN) en büyük laboratuvarı olan Frascati Ulusal Laboratuvarı (LNF) ile İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile iş birliği içerisinde araştırmalarını sürdürmeye başlayan Özdemir, bilim dünyasında fark oluşturacak projeler üretmeyi hedefliyor.

Genç bir fizikçi olarak bilim dünyasına ışık tutacak çalışmalar yapmak istediğini söyleyen Özdemir, "Bir gün pilotluktan vazgeçeceğim aklıma gelmezdi. Bu açıdan bazen kendime de şaşırıyorum; ancak fiziği ve akademisyenlerimi çok sevdim. Fizik ile ilgilenmenin beni mutlu edeceğini anladım. İyi ki, bu bölümü ve üniversitemi tercih etmişim. Bu tercihim, hayatımı baştan sona şekillendirdi. Yüksek lisanstan sonra doktoramı da yapıp akademik anlamda ilerleyişimi sürdürmek istiyorum. Genç bir kadın fizikçi olarak üniversitemin ve ülkemin adını bilim ile duyurmanın sevincini, gururunu yaşamak istiyorum. Fiziğin temellerini attığım üniversitemde, bir akademisyen olarak çalışıp araştırmalarım ve projelerim ile bilime katkı sağlamayı, genç öğrencilere fiziğin büyüsünü aşılamayı da çok isterim" diye konuştu.

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni fiziğe çeken en önemli noktalardan biri, geniş bir araştırma alanının olması ve bilinmezlikleri çözme isteği oldu. Bir işte başarılı olmanın en önemli yolunun, o işi severek yapmak olduğuna inanırım. Fiziği seviyorum ve kendime güveniyorum. Parçacık hızlandırıcılar ve bunların performansını sınırlayan kolektif etkilerden biri olan elektron bulutları ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Türkiye'de bu konu üzerinde çalışan çok fazla bilim insanı yok. Bu alanda fark meydana getiren çalışmalara imza atmayı hedefliyorum. Başta İzmir Ekonomi Üniversitesi olmak üzere, Bölüm Başkanım Prof. Dr. Abbas Kenan Çiftçi'ye, danışmanım Doç. Dr. Rena Çiftçi'ye ve en önemlisi eş danışmanım Dr. Özgür Etişken'e çok teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Pilot Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title