Haberler

İnönü Üniversitesi'nden Sami Akbulut, Stanford'un Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde

Güncelleme:

Stanford Üniversitesi'nin yayınladığı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Akbulut da yer alıyor. Akbulut, üniversitenin uluslararası standartlara ulaşması için kaliteli çalışmalar üretmek gerektiğini belirtti.

Stanford Üniversitesi Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Akbulut da bulunuyor.

STANFORD'UN LİSTESİNDE TÜRK BİLİM İNSANI DA VAR

Stanford Üniversitesi' Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 senedir birinci olan İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Akbulut da yer aldı. Akbulut, "Malatya'mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya'yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız'' dedi

"ÜNİVERSİTEMİZİ ULUSLARARASI STANDARTLARA ULAŞTIRMAK İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ"

Fırat Üniversitesinin bilimsel çalışma anlamında İnönü Üniversitesinin önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Akbulut, ''Daha önceki yıllarda bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri üretimi açısından İnönü Üniversitesinin Fırat Üniversitesinin önünde yer alıyordu ancak son yıllarda Stanford'un listelerinden de anlaşılacağı üzere Fırat Üniversitesinin bilimsel açıdan daha fazla öne çıktığı ve hatta ülkenin birçok köklü üniversitesinin bile önüne geçtiği görülmektedir. Fırat Üniversitesinin bu çıkışı bölge açısından gurur verici bir gelişme ancak Malatya'yı seven bir akademisyen olarak İnönü Üniversitesi perspektifinden baktığımda üzüntü verici bir durum. Bu sonuçlar İnönü Üniversitesi akademisyenlerinin akademik çalışmalar üretme ve bunları saygın dergilerde yayınlama konusunda beklentilerimizin altında kaldığının indirekt bir göstergesidir. Yani bizler Malatya'mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya'yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız'' ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTEMİZİ HAK ETTİĞİ SEVİYEYE GETİRMELİYİZ"

Kollektif çalışmanın önemine vurgu yapan Akbulut, "Benim bireysel olarak bir şeyler yapmam tek başına bir şey ifade etmiyor. Kollektif çalışmalı ve üniversitemizi hak ettiği seviyeye getirmeliyiz. Bunun yegâne yolu Malatya'yı seven ve liyakatli kadroların üniversiteye kazandırılmasından geçer. Allah'ın izniyle liyakatli kadrolarla bunu yakında başaracağız ve hep beraber hem şehrimizi hem de ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edeceğiz. Türkiye'de 200'den fazla üniversite bulunmakta ve İnönü Üniversitesi 1975 yılında kuruldu ve ülkemizde kurulan 14. üniversite olma özelliği taşıyor. Bu kadar köklü bir üniversitenin daha iyi yerlere gelmesini çok isterim'' diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Sami Akbulut Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title