Haberler

Hindistan'da sınavda kopya skandalı

Güncelleme:

Hindistan'da gerçekleşen bir sınavda öğrenci yakınları, sınavın yapıldığı binanın pencerelerine tırmanarak öğrencilere kopya verdi. Ortaya çıkan görüntüler ülkede infial yaratırken, Eğitim Müdürlüğü ise konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, Haryana Eğitim Kurulu'nun 10. sınıf Hindi sınavı sırasında gerçekleşti. Haryana Eğitim Kurulu'nun 10. sınıf sınavının yapıldığı Tauru'daki Chandrawati Okulu'nun duvarlarına tırmanan insanları gösteren bir video ortaya çıktı. İlçe eğitim görevlisi olan Paramjeet Chahal, bu olayın raporunu istediğini söyledi.

SINAV İPTAL EDİLEBİLİR

Chanal, "Herhangi bir görevlinin, sınavlarda öğrencilere kopya çekmek için rol oynaması halinde gerekli işlem yapılacaktır. Mekanda güvenlik kameraları bulunmakta ve bunlar da kontrol edilecek. Başkan, sınavın iptal edilmesi ve merkezin mühürlenip mühürlenmemesi konusunda karar verecektir," açıklamasında bulundu. Chahal, önümüzdeki sınav öncesi bir polis gücü talep ettiklerini söyledi.

Polisler, okulun yakınındaki kalabalığı dağıtmaya çalışırken şüpheli bir kişi kaçmaya çalıştı. Polis, tarafından gözaltına alındı.

İlçe müdürü, Nuh ilçesindeki sınav merkezlerine izinsiz giriş yapılmasını önlemek ve bu mekanların yakınındaki fotokopi dükkanlarını kapatmak amacıyla Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 144. maddesi kapsamında yasaklayıcı emirler uygulamıştı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Eğitim

Hindistan Hukuk Eğitim Dünya Haberler

500

Yorumlar (9)

Musa Caliskanoglu:

Burası bir ceza evine benziyor

36
0
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Böyle okul mu olur ceza evi gibi...

26
0
yanıtYanıtla
Yaşar Aras:

adamlara bak maymun gibi düz duvara tırmanıyorlar......

15
0
yanıtYanıtla
Yasemin Goksu:

Eskiden ÖSYM de böyleydi :)

4
10
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Kopya için tüm şehir bir araya gelmiş. Görevlilerin haberi yok öylemi.

12
0
yanıtYanıtla
Tekin avci:

Bunların tarikatlar zayıf soruları çalmıyor önden adam ayarlamiyor hertarafa dershane açmıyor devletin yurdunu kapatıp tarikata mecbur bırakmıyor iş yok zayıf bunlar

3
4
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Kardes Ulke

1
2
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Pakistan o

yanıt0
yanıt0
tamer topaloglu:

Sorun bence bu değil. Sınav iptal edilebilir yani iptal edilmesine hala karar verilmemesi bence

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title