Haberler

Gaün Sertifika Töreni

Güncelleme:

Eğitim Kurumları Yöneticiliği Oryantasyon Programı"nın Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Hizmet İçi Birimleri ve Gaziantep Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi, Zirve Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Eğitim Kurumları Yöneticiliği Oryantasyon Programı"nın sertifika töreni Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Şahinbey Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı halk oyunları gösterisinin sonrasında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, dünyanın çok hızlı değiştiğini söyledi.

Yurdakul, "Değişimleri kendi gelişme süreçlerimizin içinde bazen yakalıyor, bazen de sadece sonuçlarını yaşıyoruz. Her şey bu kadar hızlı değişirken değişmezlik kalıbı içinde yaşamanın ne kadar tehlikeli olduğunu görmemek imkânsız. Mükemmel bir vizyon meydana getirip, sıkı sıkıya bağlı kalmak bazen hiçbir vizyona sahip olmamaktan daha tehlikelidir. Başarı doğruluğu kabul edilmiş herkesin inanarak paylaştığı, esas değerleri göz ardı etmeden değişimlerden etkilenebilen bir vizyon meydana getirmekten geçer" ifadesinde bulundu.

"İnsanın bütün yönleriyle yetiştirildiği sürecin adı eğitimdir" şeklinde konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Eğitim olmazsa olmaz, her şeyden önemli bir konudur. Dünyanın parlayan yıldızı olan eğitimin bizim ülkemiz içinde ne kadar önemli olduğunun sanırım farkındayız. Çünkü eğitim birtakım bilgilerin öğrencilere aktarılması süreci değildir.

Eğitim birtakım sınavlara yönelik, bilgilerin öğretildiği sürecin adı asla olmamalıdır. Büyük Atatürk'ün ülkemize kazandırdıklarından sonra, ondan sonraki süreçte eğitim ıskalanmıştır. Milli eğitim dediğimiz sürecin adı altında, eğitimi ıskaladığımıza inanıyorum. Son yıllarda ciddi anlamda kıpırdanmalar var. Eğitime verilen önem biraz daha arttı. Artık öğretmenlerimiz daha kaliteli, daha nitelikli insanlar arasından çıkmaktadır. Çünkü geleceği şekillendiren öğretmenlerimizin en nitelikli insanlar olması zorunludur" diye konuştu.

Değişimin eğitimle olması gerektiğine dikkat çeken Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Eskiden devrimleri kitaplarda okurduk. Fakat 1989 Berlin Duvarı'nın yıkılışını canlı olarak izledik. Ondan bu yana dünyadaki devrimleri görüyoruz. Ama benim ülkemde devrimler demokrasi içerisinde eğitim, bilgi temelli yakmadan, yıkmadan oluyor. Bu nedenle, bu semineri çok önemsiyorum. Değişimin bilgi temelli, barış içerisinde eğitimle olmasını diliyorum" diye konuştu.

Eğitimin önemine değinen Zirve Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fevzi Akıncı, "Gaziantep'te bir ilke imza atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Gerek şehrimizin gerekse ülkemizin eğitim alanında önemli projelere imza atacağına yürekten inanıyorum. Eğitim yöneticilerine yönelik düzenlediğimiz bu oryantasyon programının bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha güzel projeler gerçekleştireceğiz" ifadesinde bulundu.

Seminerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak, "Yarıyıl tatilinden faydalanarak sizlerle bu semineri gerçekleştirdik. Programımızı Gaziantep, Zirve ve Gazikent Üniversitelerinin destekleriyle düzenledik.

Seminere 9 ilçemizle birlikte toplam 550 civarında okul müdürü katıldı. Seminerlerde, halkla ilişkiler, iletişim becerileri, okul yönetimi, okul kültürü, eğitim ve öğretimde etik liderlik, öğretmenlerin değerlendirilmesi gibi konularda eğitim verildi" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında, "Eğitim Kurumları Yöneticiliği Oryantasyon Programı" seminer görüntülerinden oluşan sunu gerçekleştirildi.

Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul tarafından, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a, Zirve Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fevzi Akıncı'ya, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'e, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Taşdöğen tarafından Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu'na, Doç. Dr. Fatih Töremen'e, Yrd. Doç. Dr. Hidayet Tok'a, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından Prof. Dr. Hanifi Aslan'a, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat'a, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karakuş'a, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak tarafından ise Yrd. Doç. Dr. Semih Summak'a, Yrd. Doç. Dr. Necati Gülbahar'a katkılarından dolayı plaket ve ödül takdim edildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından seminere katılan okul yöneticileri Mustafa Güler'e, Kamil Hacıoğlu'na, Kadir Çetintaş'a, Ali Ertuğrul'a, M. Emin Erdem'e, Zirve Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fevzi Akıncı tarafından seminere katılan okul yöneticileri Mahmut Kurt'a, Akın Özdemir'e, Namık Gedik'e, Adem İnci'ye, Vehbi Öztürk'e, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından seminere katılan okul yöneticileri Şahan Alp'a, M. Fatih Yılmaz'a, Saadet Sayın'a, Ergin Firik'e, Abdullah Yalçın'a belge takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

title