Haberler

Emekli Savcıdan Örnek Davranış

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Emekli Yargıtay Savcısı 84 Yaşındaki Cemal Can, Maaşından Biriktirdiği 200 Bin YTL'yi Anaokulu Yapımında Kullanılmak Üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bağışladı.

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde emekli yargıtay savcısı 84 yaşındaki Cemal Can, maaşından biriktirdiği 200 bin YTL’yi anaokulu yapımında kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladı.

Alanya'da yaşayan emekli yargıtay savcısı Cemal Can, 20 yıldır maaşından biriktirdiği 200 bin YTL parayı anaokulu yapımında kullanmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Milli Eğitim Müdürlüğü de hayırsever Cemal Can'ın adının verileceği anaokulunun yapılması için Küçükhasbahçe Mahallesi'nde arsa tahsis etti. 420 metrekarelik alanda kurulacak olan okulun temal atma töreni bugün, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, daire amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Babasının, kendisini okutmak için evlerini sattığını belirterek en büyük isteğinin bir okul yaptırmak olduğunu belirten Cemal Can, bunu yerine getirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da okulun yapımına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Cemal Can’ın, okul yapımına 200 bin YTL katkı sağlayarak çok önemli bir insanlık dersi verdiğini söyleyen Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ise, “Cemal Can, emekli olduğu günden bu yana maaşlarından biriktirdiği parayı okul yaptırmak üzere bize bağışladı. Bu para trilyonlar kadar kıymetlidir” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title