Haberler

Devlet Bakan Yılmaz Gaünde

Güncelleme:

Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'u Makamında Ziyaret Etti

Devlet Bakanı Sayın Dr. Cevdet YILMAZ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti.

Ziyarete; Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve bürokratlar katıldı.

"Yeni kurulan üniversiteleri kalkınma açısından, bölgesel gelişme açısından lokomotif kurumlardan biri olarak algılıyoruz" diyen Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, geri kalmış yörelerimizde en büyük sorunlarımızdan biri nitelikli, kalifiye, proje üretecek, fikir üretecek, sorunları analiz edecek, çözüm yolları üretecek iyi bir kadronun yeterli sayıda olmayışı olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, "Üniversiteler çok sayıda akademisyenin bir arada bulunduğu insan kaynakları havuzudur. Bunlar tabiî ki bilimsel araştırmalar yapacaklar ama bir taraftan da içinde bulundukları toplumun sorunlarına bakacaklar. İçinde yaşadıkları kentin, alanın potansiyellerine bakacaklar.

Toplumun değişik kesimleriyle, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, iş dünyasıyla yeni yeni projeler, fikirler geliştirecekler" diyerek, belli bir kuşak akademisyenlerin adeta proje yapmaktan utandıklarını geçmişte gördüklerini söyleyerek, bu yaklaşımın doğru olmadığını, hocalarımızın gerektiğinde çizmelerini giyerek işletmeye de, atölyeye de, tarlaya da gireceğini söyledi.

"Üniversitelerimiz hep bütçeden para bekleyen kurumlar olmaktan çıkıp, kendileri kaynak üretebilirler" diyen Bakan Yılmaz, "Bu kaynaklarla daha çok gelişen yapılar haline dönüşebilirler.

Daha üretken, verimli projelerle üniversiteler çalıştıkça, ilgilendikçe, Üniversitelerimize de maddi anlamda katkı sağlanacaktır. Bu bağlamda Gaziantep Üniversitesi ile iyi bir anlayış birliğine sahip olduğumuzu görüyorum. Bu bakımdan çok sevindim. Hep birlikte, yakın bir iş birliği içerisinde çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Üniversitelerin yalnızca bilgi üretilen yerler olmadığını aynı zamanda şehre, bölgeye öncülük eden yerler olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi'nin bir çok alanda yüzde yüze yakın bir gelişim kaydettiğini söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Gaziantep Üniversitesi program sayısı olarak bakıldığında göreve geldiğimizde 118 program vardı. Şuanda 216 programımız var. Yüzde 90'ı aşan bir büyümemiz oldu.

Büyük üniversitelerde en önemli kriterlerden biri yüksek lisanstaki öğrenci sayısıdır. Şuanda yüksek lisanstaki öğrenci sayımız 2 bine yaklaştı. Yine 11 bin 667 öğrencimiz vardı. Total da bakıldığında da öğrenci sayımız 22 binin üzerine çıktı. Bu ölçekte bakıldığında da yine yüzde yüz bir büyüme yaşandı" diye konuştu.

"Eğitimde bazı yeni anlayışları oturtmaya çalışıyoruz" diyen Prof. Dr. Coşkun, "Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu organize sanayinin içerisinde göreve başladığımızda iyi bir binaya sahipti ancak hiç öğrencisi yoktu. Şuanda 750 öğrencimiz var, ek kontenjanlarla birlikte bu sayı 800'e çıkacak. Burada üç sömestr uyguluyoruz.

Öğrencimiz bir sömestri sahada geçiriyor. Olağanüstü bir kalifiye elaman yetiştirme gücüne sahibiz" diyerek, burada YÖK'ün tüm kurallarına uyduklarını söyledi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret sonrasında Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title