Haberler

DAÜ'de Seminer Düzenledi

DAÜ İletişim'de düzenlenen seminerde Anneler ve Anne Adayları bilinçlendirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, "Anne-Çocuk Sağlığı" adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında, hamile kadınlara, 0-5 yaş çocuk sahibi olan ebeveynlere ve çocuk sahibi olmayı düşünen ailelere yönelik bilinçlendirme semineri düzenledi. Seminerde Mağusa Tıp Merkezi'nde görev yapan Dr. Şerife Göksu, Dr. Erdem Beyoğlu ve Dr. Sezin Debeş birer konuşma yaptılar.

Sağlıklı gebelik önceden tasarlanmalıdır

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Şerife Göksu konuşmasında, hamilelik döneminde annede olan değişikliklerden, karşılaşılan sorunlardan ve bu dönemde yenilmesi gereken gıdalardan bahsederek dinleyicileri bilgilendirdi ve bilinçli bir hamilelik geçirmenin önemini vurguladı. Dr. Şerife Göksu konuşmasında şunları söyledi: "Sağlıklı bir gebelik önceden tasarlanmalıdır. Bebeğinizin olacağı haberi ile kendinizi hem mutlu hem de biraz heyecanlı bir serüven içinde bulursunuz. Gebelik, son adetin ilk gününden itibaren 40 hafta sürer. Birinci trimester ilk 12 haftayı, ikinci trimester 13-27 haftaları ve üçüncü trimester 28-40 haftaları içine alır. Sonuç olarak 9 ay boyunca sizi zaman zaman sıkıntıya sokan pek çok değişiklik yaşarsınız. Neticede ise muhteşem bir hediyeniz var. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda size verdiği tepkileri gördükçe onu daha çok sevecek ve benimseyeceksiniz."

Anne sütüyle beslenen bebekler daha sağlıklıdır

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Sezin Debeş, anne sütünün öneminden söz etti ve anne sütüyle beslenen bebeklerin daha sağlıklı olacağını vurguladı. Sezin Debeş konuşmasında, "ilk 6 ay mutlaka anne sütü verilmelidir. Anne sütü her zaman sterildir, anne sütüyle beslenen bebeklerin IQ'ları hazır mama alan bebeklere oranla daha yüksektir. Anne sütü protein açısından daha zengin olup emilim açısından daha iyidir. Emzirmenin psikolojik faydaları ise anne ile bebek arasında sevgi bağı gelişir. Bebek anne karnındaki huzuruna kavuşur" dedi.

Aileler doğru zamanda çocuk sahibi olmalıdır

Çocuk psikiyatrisi uzmanı Dr. Erdem Beyoğlu ise, ailelerin doğru zamanda çocuk sahibi olmalarının önemi üzerinde durdu ve anne-babanın psikolojisinin bebeklere de yansıdığını dile getirdi. Beyoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Annelik ve babalık, evlilik hazırlıklarından itibaren birbiriyle bağlantılı kavramlardır. Eğer bireyler belirli bir olgunluğa sahiplerse bebekleri olabilir. Bireyler kendilerini mutlaka anne ve baba olmaya hazır hissetmeliler."

Anneler, anne adayları ve ileride anne olmayı düşünen kadınlarla öğrenciler sunumları dikkatle dinledikten sonra merak ettikleri soruları doktorlara sorarak daha da bilgilendiler. Seminerin sonunda DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan konuşmacılara birer teşekkür plaketi takdim etti. Seminer sonunda hazırlanan mini kokteylde de sohbetler devam ederken, katılan aileler ve doktorlar, seminerin çok yararlı olduğunu dile getirdiler.

İletişim Fakültesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya ve Umut Ayman danışmanlığında yürütülen proje kapsamında düzenlenen semineri Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Safiye Bağkur, Nur Temizkan, Merve Kısa, Dağhan Erden ve Çağlar Akgül organize ettiler.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title