Haberler

Bursa Eğitim Günleri Başlıyor

Güncelleme:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan "Bursa Eğitim Günleri" bu yıl Ortaokulda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak yapılacak eğitim seminerleri 6 branşta gerçekleştirilecek.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan "Bursa Eğitim Günleri" gelenekselleşiyor. Bu yıl Ortaokulda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak yapılacak eğitim seminerleri 6 branşta gerçekleştirilecek.

Gençleri başarıya taşıyacak ve onları çağın gereklerine uygun biçimde yetiştirecek unsurun öğretmenler olduğunu kaydeden Atilla Gülsar, "Öğretmenlerimizin donanımlı olmaları ve işlerini profesyonelce yapmaları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çeşitli projeler ürettik. Bu projelerden yalnızca biri olan eğitim günleriyle öğretmenlerimizi bir araya getirdik. Geleneksel hale gelen eğitim günlerinde şimdi de ortaokullarda görev yapan öğretmenlerimizi davet ediyoruz" dedi.

Asıl Hedef Çocukların Başarısı

Geçtiğimiz yıl uygulamaya koydukları Bursa'da Eğitim Günleri etkinliğinin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, "Bu faaliyetimizle 10 branşta yaklaşık 6 bin öğretmenin birlikteliğini sağladık. Görevlendirilen okullarımız tarafından yapılan panellerle öğretmenlerimiz arasında önemli bir paylaşım gerçekleştirildi. Asıl hedef paylaşım sonucunda ulaşabileceğimiz çocuklarımızın başarısıydı" dedi.

Dünya'nın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirten Atilla Gülsar, "Artık el yordamı ile çalışma dönemi sona erdi. Eğitimcilerimizin kendilerini yenilemelerini ve gelişen Dünyaya ayak uydurmalarını arzu ediyoruz. Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleriyle yeni yöntem ve tekniklerin paylaşılarak başarının artırılmasını hedefliyoruz. Sahip olduğumuz genç ve dinamik öğretmen kadromuzun yapacağı çalışmalarla eğitim çıtamız daha yukarı çıkacaktır" dedi.

12-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim günlerine 7 merkez ilçede bulunan resmi ve özel ortaokullarda görevli Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji branş öğretmenleri katılacak. Diğer ilçelerde görev yapan öğretmenler de isterlerse eğitimlere katılabilecek. Üniversitelerle iş birliği içinde gerçekleştirilecek eğitimlerden yaklaşık 4 bin öğretmenin yararlanması planlanıyor. 6 Oturum halinde yapılacak seminerlerin ilki 12 Kasım'da Türkçe öğretmenlerinin katılımıyla Almira Otel'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Milli Eğitim Müdürlüğü Atilla Gülsar Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title