Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi ve Kansas University Law School Arasında Anlaşma

Güncelleme:

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi ile Kansas University Law School arasında yapılan anlaşma ile öğrencilere lisans diplomasının yanı sıra tezli yüksek lisans derecesi alma fırsatı sağlanıyor. Anlaşma sayesinde öğrenciler, Amerika'da baro sınavına girme ve mesleklerini orada icra etme şansına sahip olacak.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi ile Kansas University Law School arasında yapılan anlaşmayla, lisans diplomasının yanı sıra tezli yüksek lisans derecesi ile öğrencilere, iki ayrı diploma alma fırsatı sağlanıyor. Anlaşmadan ilk kez faydalanacak olan Hukuk Fakültesi mezunları Melisa Bulut ile Hakan Yalçın, eğitimlerini tamamlamalarının ardından Amerikan Hukuk Sistemi doğrultusunda mesleklerini yapma ve Türkiye'yi temsil etme şansına sahip olacak.

Uluslararası platformlarda görev yapacak nitelikli hukukçular yetiştirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi ile dünyanın önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Kansas University Law School arasında iş birliğine imza atıldı. İş birliğine göre öğrenciler, bir yıllık Kansas University Law School (USA) LLM programını tamamlamaları sonrasında lisans diplomasını Türkiye'den, yüksek lisans diplomasını da Amerika'dan alma hakkı elde edecek.

"AMERİKA'DA BARO SINAVINA GİRME ŞANSIM OLACAK"

İki üniversite arasında gerçekleşen eğitim iş birliğinin ardından ağustos ayında Amerika yolcusu olacak olan ilk öğrencilerden Melisa Bulut, Amerika Birleşik Devletleri'nde baro sınavına girmeyi planladığını dile getirerek "Programı geçtiğimiz yaz duymuştum. Mülakatlar sonrası dil yeterliliğini de sağladıktan sonra kabul aldım. Bana oldukça heyecanlı günler yaşatan bir süreçti. Her şeyden önce bir hukuk fakültesi mezunu olarak başka hukuk sistemlerini de öğrenmek hukuka yeni bir bakış açısı kazanmanızı sağlıyor. Bu eğitimin hukuki bilgime ve hukuki İngilizceme çok şey katacağına inanıyorum. Bunun yanında Amerika'da baro sınavına girme ve mesleğimi orada icra edebilme şansım olacak. Gelecekte Sözleşmeler ve Uluslararası Hukuk alanında uzmanlaşmak istiyorum. Dolayısıyla bu deneyim bana epey katkı sağlayacak" diye konuştu.

"HEDEFİM, 'REKABET HUKUKU' ALANINDA UZMANLAŞMAK"

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir diğer öğrenci Hakan Yalçın ise "Bir hukuk öğrencisinin yurt dışında bir yüksek lisans eğitimi alması hem hukuki bilgisini hem de kültürel ve sosyal yetkinliklerini geliştirmesi açısından çok önemli. Hedefim, 'Rekabet Hukuku' alanında uzmanlaşmak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Okulumun da böyle bir program düzenlediğini görünce tereddüt etmeden başvurumu yaptım. Gerekli şartları sağladım ve yapılan mülakattan da başarılı sonuç elde ettim. Sonra programa kabul edildiğimi öğrendim. Amerika'da bir yıl hukuk eğitimi alacak olmak global anlamda gelişmeleri yakından takip etmemi, orada bir çevre edinmemi ve çok akıcı bir dil bilgimin olmasını sağlayacak. Bu yetkinlikleri edindikten sonra Amerika baro sınavlarına girmeyi düşünüyorum" dedi.

"HEM LİSANS HEM YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI ELDE ETME İMKANI KAZANACAKLAR"

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen anlaşmaya ilişkin bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Gökyayla, uzun zamandır Kansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile yürütülen iş birliğinin bir çift diploma anlaşması ile taçlandığını söyleyerek "Kansas Üniversitesi, Kuzey Amerika'nın önde gelen 65 araştırma üniversitesinden oluşan prestijli Amerikan Üniversiteleri Birliği'nin (Association of American Universities) bir üyesidir. İki üniversite arasındaki anlaşmaya göre, Hukuk Fakültemiz üçüncü sınıfını tamamlayan veya bizden mezun olan öğrencilerimiz, eğitimlerine Kansas Üniversitesinde devam edecekler. Böylece, 240 krediyi tamamlamak ve derslerinde başarılı olmak koşuluyla öğrencilerimiz, Kansas Üniversitesinden yüksek lisans, Bahçeşehir Üniversitesinden ise lisans diploması almaya hak kazanacaktır. Bu anlaşma sayesinde öğrencilerimiz, Hukuk Fakültesinden mezun olurken, ABD'de prestijli bir LLM programından da mezun olarak aynı zamanda hem lisans hem yüksek lisans diploması elde etme imkanı kazanacaklardır" diyerek anlaşmaya ilişkin detayları açıkladı.

"ÖĞRENCİLERİMİZE, AMERİKA'DA KARİYER FIRSATI TANINIYOR"

Prof. Dr. Emre Gökyayla, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Anlaşma sayesinde öğrencilerimize, Amerika'da kariyer fırsatı tanınmaktadır. Öğrencilerimize hem Türkiye'de hem ABD'de hukuk eğitimi alma imkanı tanınması, sadece farklı hukuk disiplinlerini öğrenme imkanı değil, aynı zamanda farklı kültürleri tanıma fırsatı vermektedir. Kansas Üniversitesinden alınan yüksek lisans diploması, öğrencilerimize ABD'de baro sınavlarına girme hakkı da vermekte. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, New York, California, Washington, Georgia ve Wisconsin eyaletlerinde baro sınavlarına girme hakkı elde etmektedir. Anlaşma kapsamında ilk öğrencilerimiz, ağustos ayında Kansas'a gidecekler."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bahçeşehir Kansas Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title