Haberler

Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü Tanışma Toplantısı Yaptı

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan'ın, Ankara'da yeni göreve başlayan ve görev yeri değiştirilen 410 müdür yardımcısı ve 138 müdürle bir araya geldiği koordinasyon ve tanışma toplantısı yapıldı.

Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, Koordinatör Müdür Yardımcıları, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri'nin de katıldığı toplantılarda; Koordinatör Müdür Yardımcısı Bayram Güleç atama hizmetleriyle ilgili iş ve işlemlere ilişkin, Şube Müdürü Ömer Özen ise protokol kurallarına ilişkin sunum gerçekleştirdiler.

Konuşmasına başlamadan önce beraber çalıştığı yöneticileri katılımcılara tek tek tanıtan Aydoğan, 60 bine yakın çalışanı, bir milyon öğrencisi ve 2500'e varan okul sayısıyla çok geniş bir aile olan Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü'nün kurumsal bütünlük ve devamlılığı sağlamak için eğitimin her kademesinde görev yapanlarla periyodik toplantılar gerçekleştirdiğini, Bilgi İletişim Sistemi başta olmak üzere diğer kanallarla okullarda gerçekleşen tüm eğitim faaliyetleri ve ders dışı etkinliklerin izlendiğini vurguladı.

Yöneticilik yaptığı dönemlere ilişkin izlenim ve anılarını da katılımcılarla paylaşan Aydoğan, ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük değişimle insan ve hizmet odaklı yönetim anlayışına geçildiğini, bu doğrultuda yöneticilere daha çok sorumluluk düştüğünü, daha hassas yönetim pratikleri oluşturulması gerektiğini vurguladı. Yöneticilerin saygınlığının, bilgilerinin ötesinde, tutum ve davranışlarıyla tescilleneceğine işaret eden Aydoğan; "Makamınızla güçlenen değil makamınızı güçlendiren yöneticiler olmaya gayret edin." sözleriyle, yöneticileri lider olmaya, ortak hedef ve değerlerimize sahip çıkmaya davet etti.

İletişimin olanaklarını doğru kullanan, ast ve üstleriyle ilişkilerinde saygı ve nezaketi terk etmeyen, insan onurunu ölçü kabul ederek, üstün değil etkili insan olmak için gayret gösteren yöneticilerin başlarında bulunduğu kurumların toplumda saygınlık kazandığını da ifade eden Aydoğan, dünyanın güçlü ekonomileri içinde yer alan ülkemizde, son yıllarda yaşanan olumlu değişimin kalıcı olması için okul yöneticilerinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde aktif şekilde yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Önümüzdeki eğitim yılı için belirlenen beş önceliği (sigara, alkol uyuşturucu madde, zararlı alışkanlıklarla mücadele için okulların strateji geliştirmesi; öğrenciler arasında artış gösteren şiddet eğilimlerinin önüne geçilmesi; öğretmene saygı kültürünün geliştirilmesi, millî bayram ve günlerde gerçekleştirilen kutlama programlarının toplumumuza, tarihimize özgü değerleri öne çıkaracak biçimde yapılması; kurumsal kültür ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi) katılımcılarla paylaşan Ankara Millî Eğitim Müdürü Aydoğan, eğitimin operasyonel bölümünde yer almaları sebebiyle çok önemli görevleri olan müdür ve müdür yardımcılarından; üzerlerine aldıkları sorumlulukların bilinciyle görevlerini yapmalarını isteyerek, başarı dileklerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Kamil Aydoğan Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title