Haberler

2013 LYS Matematik Soruları Şoke Etti

Güncelleme:

2013 LYS maratonu bugün yapılan 2013 LYS Matematik testiyle devam etti.

2013 LYS Matematik soruları nasıldı? 2013 LYS Matematik soruları zor muydu kolay mıydı? İşte 2013 LYS-1 Matematik sorularıyla ilgili uzmanından değerlendirmeler: Fem Yayın Merkezi Matematik zümresi öğretmenleri 2013 matematik testinde basına verilen soru kitapçığın 12. ve 18. sorularının cevabının olmadığını söyledi.

Hatalı sorularla ilgili konuşan Matematik Zümre Koordinatörü Murat İnce; "Basına verilen matematik soru kitapçığındaki 12. soruda doğru cevaba ulaşılamamaktadır. Soruda verilen 1.öncüle soldan ve sağdan bakıldığında aynı değere ulaşılamadığından etkisiz eleman yoktur. Bundan dolayı verilen 1. seçenek yanlıştır. Dolayısıyla sorunun cevabı "Hiçbir" seçeneği olması gerekir. Fakat ÖSYM verdiği cevap anahtarında 1. seçeneğin doğru olarak kabul etmiştir. Diğer hatalı soru ise 18. soru olan polinom sorusudur. Soruda verilen ifadeye bölündüğünde elde edilen kalan, şıklarda yer almamaktadır. Dolayısıyla bu soruda doğru seçenek yoktur." dedi.

MATEMATİK TESTİ YORUMLARI

Anlaşılması zaman alan soruların yer aldığı 2013 LYS-1 Matematik sınavı, öğrencilerin süre sıkıntısı yaşayacağı zorlukta ve yoğunlukta idi. Müfredat dışı soru bulunmamasının yanında şu ana kadarki LYS'lerin en zoruydu.

Öğrencilerden gelen geri dönüşlere göre 2 sorunun hatalı olduğu görülmektedir.

1. Hatalı soru: İşlem sorusunda öncüllerin tamamı yanlıştır. Soruda ise "öncüllerden hangisi doğrudur?" diye sorulduğundan seçeneklerde doğru cevap bulunmamaktadır.

2. Hatalı soru: Polinom sorusunun cevabı seçeneklerde yer almamaktadır.

Bu soruların zaten zor olan sınavı daha da zorlaştırdığını, bu yüzden sınavı yetiştiremeyen öğrenci sayısının artacağını düşünüyoruz.

GEOMETRİ TESTİ YORUMLARI

* 2013 LYS Geometri sınavı önceki yıllardaki sınavlara benzer şekilde olmuştur. Sadece ilk kısımda 2 tane soru, analitik düzlemde sorulmuş, diğer 20 soru analitikten bağımsız olarak sorulmuş.

Sınavda Analitik Geometri ayrımı kaldırıldığı açıklanmıştı, ancak yine son 8 soru analitik geometri sorusuydu. Toplam 10 tane analitik sorusu vardı.

Sınavda çok kolay soru yok denebilir, genel olarak soruların seviyesi orta ve zor olmuş.

* Geçen yıl olduğu gibi bu sınavda da 5 tane şekilsiz, tanımlama yapılarak sorulmuş soru vardı.

* Yeni müfredatta yer alan altın oran, homoteti, fraktal vs sorusu sorulmamış, sadece şekil ile gösterilmiş olan bir döndürme sorusu sorulmuş.

* Çalışan öğrencilerin, zamanı iyi kullandığı takdirde çoğunluğunu yapabileceği bir sınav olmuş.

* Uzun, işlemli ve şekilsiz sorular çoğunlukta olduğu için sürenin 60 dakikaya çıkarılması isabet olmuş.

2013 LYS-1 SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

LYS 1 Matematik Soru ve Cevapları bugun.com.tr'de. LYS 1 Matematik Soru ve Cevapları sınav bitiminden sonra TRT Haber ve TRT Okul ratafından canlı yayında açıklandı.. LYS 1 Matematik soru ve cevapları TRT Haber ve TRT Okul ile eşzamanlı olarak bugun.com.tr'de. LYS 1 Matematik sorularının video anlatımlı çözümleri bugun.com.tr'den verildi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2013 LYS maratonu devam ediyor. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, gereken bütün önlemleri aldı. Öğleden sonra saat 14.30'da ise Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) yapılacak. Bu sınava, 53 bin 308 aday katılacak.

LYS-1 MATEMATİK SONA ERDİ

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) sona erdi. LYS-1, Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınava, 646 bin 193 aday katıldı.

Tek oturumda uygulanan sınav 135 dakika sürdü. Sınavda matematik ve geometri testleri yer aldı. Matematik testinde 50 soru için 75 dakika; geometri testinde ise 30 soru için 60 dakika süre verildi. Matematik ve geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında yer aldı ve adaylar tek soru kitapçığı kullandı.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı.

LYS 1 MATEMATİK SINAVINA 646 BİN 193 KİŞİ KATILDI

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) başladı.

LYS-1 Matematik , Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınava 646 bin 193 aday katıldı. Tek oturumda uygulanan sınav, 135 dakika sürdü. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer aldı. Matematik testinde 50 soru var ve 75 dakika süre verildi; Geometri testinde ise 30 soru için 60 dakika süre verildi.

Matematik ve Geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve adaylar tek soru kağıdı kullanacak. Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacaklar, gerekli gördükleri taktirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacaklar, gereken bütün önlemleri alacaklar.

Kaynak: Haberler.Com / Eğitim

Murat İnce Türkiye Fem Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title