Haberler

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir Açıklaması

"Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz" dedi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde başladıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşü kapsamında Soma'ya gelen Demir, Soma Belediye Mezarlığındaki maden şehitliğini ziyaret etti, Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaptı.

Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasını "vahşet" olarak nitelendiren Demir, "Özelleştirmeler yoluyla yapılan emek sömürüsü ve özel sermayenin daha fazla kar amacıyla yarattığı güvencesiz çalışma koşulları Soma'da olduğu gibi Ermenek'te de işçilerimizin canına mal olmuştur. Eğitimin laik, bilimsel ve parasız özelliğinin ortadan kaldırılmasına ve ülkenin özelleştirmeler yoluyla yağmalanmasına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz" diye konuştu.

Manisa'da yürüyüş

Demir daha sonra Manisa'nın Şehzadeler ilçesine geçti.

Eğitim-İş Manisa şubesi üyeleriyle Cumhuriyet Meydanı'ndan, Manolya Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyen Demir, burada yaptığı konuşmada, Eğitim-İş'in, Türkiye'de yaşanan iş cinayetlerine karşı çıkmak, özelleştirmelere dur demek ve eğitimde yaşanan erozyonu teşhir etmek için 17 Aralık'ta Yatağan'dan Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını anımsattı.

Ankara'da yarın yapılacak kitlesel bir açıklamayla seslerini duyuracaklarını kaydeden Demir, "17 Aralık Türk siyasetinin en önemli dönüm noktalarından biridir" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Veli Demir Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title