Haberler

Eğitim Fakültesi Dekanları Konseyi Malatya'da Toplandı

Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) 7. İstişare toplantısı Malatya'da başladı.

Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) 7. İstişare toplantısı Malatya'da başladı.

İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Kalegöl Otel'de gerçekleştirilen toplantıya EFDEK Başkanı ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile 57 Üniversiteden 63 dekan ve dekan yardımcısı katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim alanında yaşanan sorunları çözmek için hükümetin gerekli kaynağı sağladığını söyledi.

Türkiye'de norm fazlası öğretmenler bulunduğunu anlatan Aytekin, öğretmen adayı üniversite öğrencilerinin farklı alanlarda da kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman da üniversitelerin her türlü teknolojik altyapı ve maddi kaynağa sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların çok iyi kullanılarak nitelik ve kaliteyi artırmanın yollarının aranması gerektiğini kaydetti.

Şişman, YÖK'ün çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Politikamız eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de üniversitelerin belirli alanlarla uzmanlaşmasının önemine dikkati çekerek "İnönü Üniversitesi'nde aynı anda 5 karaciğer nakli yapabilecek personel ve teknolojiye sahibiz" diye konuştu.

Toplantı yarın da çeşitli panellerle devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Semih Aktekin Cemil Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title