Haberler

Eğitim-Bir-Sen İzmir Kongresi Düzenlendi

Güncelleme:

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir 1 No'lu Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nu düzenledi.

3 dönem kuralı gereği başkanlık için yeniden aday olamayan Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak'ın yerine Ali Musa Bina ve Hüseyin Güneş başkanlık için yarıştı. 160 delegenin oy kullandığı seçimin ardından 96 oyla Ali Musa Bina Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi'nin yeni başkanı oldu. Hüseyin Güneş 62 oyda kalırken 2 oy boş atıldı.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde geniş katılımla gerçekleştirilen kongreye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'in yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Karabağlar Kaymakamı Sadık Tunç, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendika yöneticileri, bürokratlar, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi'nin 2011-2014 yılları arası faaliyetlerini içeren tanıtım filmi izlendi. Kongrede ilk konuşmayı yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, "İzmir'de hayallerimizi gerçekleştirdik. İzmir'de başta bürokratik olmak üzere her türlü vesayete karşı umudumuzu yitirmeden mücadele verdik ve bayrağı zirveye diktik" dedi.
Tüzükte bulunan 3 dönem kuralı gereği kongrede yeniden aday gösterilemeyen Şenocak, konuşmasının başında Eğitim-Bir-Sen'in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa" şiirini okudu. Kongreye katılanların alkışları eşliğinde salonu ve kongrede yer alamayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu selamlayarak sözlerini sürdüren Şenocak, "Bundan 12 yıl önce 2002 yılında üç beş inanmış adamla kurduğumuz sendikayı bugün İzmir'in en etkin ve en büyük sivil toplum örgütü haline getirdik. Dile kolay, sendikamızı 0'dan 10 bine getirdik. Bunda emeği geçen tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

ŞENOCAK: BÜYÜK MÜCADELE VERDİK

Yeni Türkiye'nin inşasının anahtarının eğitim olduğunu vurgulayan Şenocak, "Bu eğitimi verecek olan da bu vizyona ve misyona sahip burada bulunan değerli eğitimcilerdir" dedi. Eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi, çalışanların mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi konularında Eğitim-Bir-Sen olarak büyük mücadele verdiklerinin altını çizen Şenocak, "Kamuda kılık kıyafet sorunu çözdük. Referandumda evet diyerek toplu sözleme masasına oturduk. Ek ödeme hakkımızdı ve aldık. Eğitimi vesayette sisteminden kurtardık. Destek kurslarının ücretlerinin iki katına çıkarılmasını sağladık. 70 bin 4/B'li öğretmeni kadroya biz geçirdik. Bu hayallerimize düşünce ayrımı yapmadan herkesi kucaklayarak ve özellikle kadın komisyonlarımızın özverili çalışmalarıyla ulaştık. 3000 ek gösterge hakkımızı da alacağız. Tüzüğümüzdeki üç dönem kuralı gereği Eğitim Bir-Sen başkanlığı görevim burada sona eriyor ancak sendikal mücadelemiz Memur-Sen temsilcisi olarak devam edecektir. Kongremiz hayırlı olsun, Allah'a emanet olun" ifadelerinde bulundu.

YILDIRIM: SİZLERİ YÜREKTEN KUTLARIM

Şenocak'ın ardından konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "1994'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İDO Genel Müdürü olarak çalıştığım dönemde merhum Mehmet Akif İnan bu büyük yürüyüşün ilk adımını kısa bir süre önce atmış, ancak imkansızlıklar içinde mücadele veriyordu. O dönem bir olduk, beraber olduk. Bu şartlarda Memur-Sen yola çıktı ve şu an 300 bin üyesi olan, memur sendikacılığında öncü olan büyük bir sivil toplum örgütü haline geldi. Bu başarınızdan dolayı hepinizi yürekten kutluyorum. 10 bini aşan üyesiyle İzmir eğitim camiasına hizmet eden ve bu alanda en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahim Şenocak'ı da ayrıca kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın ardından Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de salonu selamlayarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

ALİ MUSA BİNA: GÜVEN VE SAMİMİYETLE BÜYÜYORUZ

Adaylardan ilk olarak Ali Musa Bina söz aldı. Konuşmasına sendikaya katılma sürecini anlatarak başlayan Bina, "Bugün İzmir'de Eğitim-Bir-Sen 10 bin üyesiyle yetkiyi alıyor. Bu yolculukta emeği olan, görevi boyunca kimseye eğilmeyen, duruşunu bozmayan Abdurrahim Şenocak'a öncelikle sonsuz teşekkürler etmek istiyorum. 2011'de bir avuç insanla güven ve samimiyeti önemseyerek başladığımız yolculuğumuzda bugün dimdik ayaktayız. Sendikal yolculuğumuzda her ne olursa olsun arkasına bakmayacak 5 kişiden biriyim. O günden bu günlere geldik. Öğretmen olarak başladığım eğitim yolculuğumda 28 Şubat'ın baskıcı sürecinden dolayı müdür yardımcısı bile olamıyorduk. Her şeye rağmen diz çökmedik, mücadele ettik. İnanan arkadaşlarımızla omuz omuza mücadele ettik. Bugünün bizler için müthiş bir havası var. Delegelerin tam katılımıyla adeta coşku içerisinde bir kongre yaşıyoruz. Burada sizlerle olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum" diye konuştu. Ali Musa Bina'nın yönetim kurulu listesinde Ali Kaya, İsmail Çam, Ebru Yılmaz Yücel, Lütfü Ülver ve Özgür Kaplan bulunuyor.

HÜSEYİN GÜNEŞ: GÜÇLE BÜYÜYORUZ

Başkan adayı Hüseyin Güneş, adaylık konuşmasında şu ifadelerde bulundu; "Sendikanın kuruluşundan bu güne bu davanın içerisinde yer alan biri olarak bugün başkanlığa aday oldum. Bugünlere hep birlikte geldik. Nerede bir haksızlık nerede bir zorbalık varsa karşısında olduk. Elimizi taşın altına koyduk. Yine hep birlikte yarınlara da güçle yürüyeceğiz. Sendikacılığa devam etmezsek biz yine hayırlarımızı bitirecek değiliz. Bu sendikada kaybetmek yok. Biz kaybetmeyiz. Ürettiğimiz her bir değerin arkasında büyük bir aile var. Her zaman bu davanın içerisinde olmaya devam ederiz. Bu sendikayı hep beraber yöneteceğiz." Güneş'in listesinde Rüştü Erkaya, Rahmi Önder Karamustafaoğlu, Bedii Kahraman, Okan Pulat, Ahmet Cevdet Oral ve Mehmet Arıkan bulunuyordu.
Seçim sonucunun ardından halen Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi olarak görevini sürdürecek olan Abdurrahim Şenocak, yeni başkan Ali Musa Bina ve yönetim kurulu üyeleri ve diğer başkan adayı Hüseyin Güneş birliktelik pozu verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahim Şenocak Eğitim Bir Sen Memur Sen İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title