Haberler

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş -

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "Anadilde eğitim adı altında ortalığı birbirine katanlar mağduriyet oluşturmanın ötesine geçmemektedir" dedi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "Anadilde eğitim adı altında ortalığı birbirine katanlar mağduriyet oluşturmanın ötesine geçmemektedir" dedi.

Memiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, anadil eğitiminin çözüm sürecinin bir getirisi olarak demokrasi çerçevesi içinde talep edilmesinin daha makul olacağını belirtti.

12 Eylül askeri darbesinin bazı yansımalarının halen eğitim sisteminde varlığını gösterdiğini kaydeden Memiş, şunları söyledi:

"Eğitim-öğretim sezonu bir yığın sorunla başlamaktadır. Yıllardır bölgenin devamlı talihi haline gelen eğitimde geri kalmışlık durumu bu bölgenin kronik sorunu olmaktan çıkarılmalıdır. Türkiye geneline baktığımızda hiç de iyi bir seviyede olmadığımız ortadadır. Ortaöğretime geçiş sürecinde ilimizde öğrenci ve velilerin çektiği sıkıntılar had safhada bulunmaktadır. Sorunun Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminden değil, TEOG sistemine göre kendini yenileyemeyen ve bu sistemin getireceği yenilikleri anlayamayan kişilerin yönetici olmasından kaynaklanmaktadır."

Diyarbakır'da binlerce dersliğe ihtiyaç olduğunu ve sorunun çözümü için kalıcı tedbirin alınması gerektiğini vurgulayan Memiş, kentte önemli ölçüde öğretmen eksiğinin olduğunu ifade etti.

- "Hükümet öğrencileri imam hatiplere kaydırıyor" iddiası

Son günlerde bazı kesimlerin dillendirdiği "Hükümet öğrencileri imam hatiplere kaydırıyor" iddiasının doğru olmadığına dikkati çeken Memiş, "Özellikle çocuklarını imam hatip ortaokullarına göndermek isteyen veliler sıkıntı yaşamaktadır. Yeterli sayıda imam hatip ortaokulu açılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Memiş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Müdür ve müdür yardımcıları atamalarında eğitimin paydaşı konumundakilerle ortak çalışma yürütülmelidir. Ehil olmayan ve durumdan uzaktan yakından alakası olmayanların sürece müdahil olmamasını diliyoruz. Eğitimde ideolojik dayatmalara yer verilmemelidir. Siyasi beklentilerle okul müdür ve müdür yardımcılıklarına çözüm üretmek kalıcı olmadığı gibi sorunları katmerleştirecektir. Anadilde eğitim adı altında ortalığı birbirine katanlar mağduriyet oluşturmanın ötesine geçmemektedir"

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Bir Sen Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

mahmut oğul:

10 tl için binlerce üyesi istifa eden sendikanın başındasın. şimdi de müdürlük ve benzeri şeyler için etrafında binlerce sendikalı kaydını yapanlar var. yani bizim deyimimizle tırşık çiiiii hepsi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title