Haberler

Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'ın Ziyareti

Güncelleme:

Belediye Başkanı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ile "Çocuk Gelişimi Bölümü"nün yanında açılabilecek yeni bölümler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

İlçe de uzun yıllarıdır eğitim veren Sağlık Yüksekokulu bu yıl son öğrencilerini mezun ediyor. Yerine açılan Çocuk Gelişimi Bölümü önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacak. Üniversite bu süreçte akademik kadrosunu oluştururken, yeni bölümlerin de açılması konusunda çalışmalar yapıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Belediye Başkanı A. Mahmut Badem'i makamında ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi. Candeğer Yılmaz ; "İlçede açtığımız Çocuk Gelişimi Bölümü'nün yanında yeni bölümlere de yer vermek istiyoruz. Bu çalışmayı Başkanımızın desteğiyle Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa yürüteceğiz" dedi.

Başkan Mahmut Badem; "Çocuk Gelişimi Bölümü'nün yanında hangi bölümler açılabileceği konusunda fikir üretmeye başladık. Mesela, "Hastane Yöneticiliği", "Yaşlı Bakımı" gibi bölümlerin açılabilir. Konuyu meclis üyelerimizle de paylaşacağım. Bunun dışında rektörümüz açılan Çocuk Gelişimi Bölümü'nün, eğitimle birlikte uygulamanın da başlamasını istiyor. Bu konuda uygulama alanı olarak oluşturulacak 15-20 kişilik kreş ya da çocuk yuvasının mekan konusunda destek vereceğiz. Bu aynı zamanda açılan bölümün halkımıza da hizmet vermesi demektir" dedi.

Ortak akıl toplantıları yapılarak, çözüm platformları oluşturulacak

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz yaptığı görüşmede halkın faydalanabileceği programların yapılması konusunu da değerlendirdi. Ödemiş Belediyesi, Ege Üniversitesi işbirliği ile önümüzdeki günlerde kentin ekonomik ya da kültürel gelişimine katkı sağlayacak bilgilendirmeler yapılarak ortak akıl toplantıları başlatılacak, çözüm platformları oluşturulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Mahmut Badem Ödemiş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title