Haberler

Ege Denizi'ndeki Göçmen Krizi

Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek isterken Ege Denizi'nde tekne batması sonucu hayatını kaybeden 6 Iraklı'nın cenazesi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yer alan (IKBY) Erbil kentine getirildi.

Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek isterken Ege Denizi'nde tekne batması sonucu hayatını kaybeden 6 Iraklı'nın cenazesi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yer alan (IKBY) Erbil kentine getirildi.

Türkiye'den kargo uçağıyla Erbil Uluslararası Havalimanı'na getirilen cenazeleri, aile yakınlarının yanı sıra Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, IKBY- Türkiye İlişkileri Sorumlusu Dr. Abduselam Reşit ve diğer idari yetkilililer karşıladı.

Ege Denizi'nde göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu Iraklı ve Suriyelilerin içerisinde bulunduğu 25 kişinin Türkiye Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığını belirten İnam AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Facianın meydana gelmesinden bu yana denizde boğulanların bulunması ve cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi için yaklaşık 1 haftadır yoğun bir mesai ile çalışıyoruz" dedi.

Türkiye Sahil Güvenliği tarafından, teknenin batması sonucu boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 23 Iraklı ve 2 Suriyelinin kurtarıldığını hatırlatan İnam, hayatını kaybeden 13 kişiden, 12'sinin IKBY'den olduğunu dile getirdi.

"91 bin göçmen boğulmaktan kurtarıldı"

İnam, yaşamını yitiren kişilerden 6'sına ait cenazenin bugün getirildiğini diğer altısının da yarın teslim alınacağını belirterek, söz konusu faciada kurtarılan 23 Iraklının da Türkiye'nin yardımları sayesinde Erbil'e gönderildiği ve bu konuda tüm imkanların seferber edildiğini aktardı.

Türkiye Sahil Güvenliğinin Avrupa'ya yasa dışı yollarla gitmek isteyen birçok kişinin hayatını kurtardığını hatırlatan İnam, "Elimizdeki verilere göre sadece 2015 yılında 91 bin göçmenin denizde boğulmasının önüne geçildi" diye konuştu.

Öte yandan IKBY-Türkiye İlişkileri Sorumlusu Reşit ise Türkiye'nin denizde hayatını kaybedenlerin bulunması için mücadele ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Türkiye'ye denizde hayatını kaybedenlerin bulunması için ciddi mücadeleler vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye en başından beri göçmenlerin hayatını kurtarmak için iş başında ve herkes bunun çok iyi farkında. Vatandaşlarımıza çağrımız bu tehlikeli ölüm yolunu seçmemeleri ve hayatlarını riske atmamalarıdır. Sabırlı olmalarını ve sorunların aşılacağını bilmelerini istiyoruz."

Türkiye üzerinden yasa dışı yollara 23 Ocak tarihinde Avrupa'ya gitmek isteyen göçmeleri taşıyan teknenin batması sonucu 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ege Denizi Türkiye Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title